r
Nosalty Logó

Kolbászos-tojásos lecsó gerslivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Almási Zsófia
Kolbászos-tojásos lecsó gerslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2495 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    534 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    1646 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1323 micro
Összesen 624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    163.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5383.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    3658 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    953 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1220 micro
  • β-karotin
    6585 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    5293 micro
Összesen 2495 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    957 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 2 fej vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a szalonnát is, és együtt elkezdjük dinsztelni.
  2. A paradicsomot megmossuk, lecsumázzuk, a paprikát ugyanígy, és felaprítjuk őket.
  3. Rárakjuk a paprikát a szalonnás hagymára, és együtt dinszteljük tovább őket.
  4. Mikor már megpuhultak, rárakjuk a paradicsomot is, és rotyogtatjuk tovább, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel picit megszórjuk.
  5. Ha már jó lecsós állaga van, hintünk rá egy kevés őrölt paprikát, és beletesszük a kolbászt, és továbbfőzzük.
  6. Közben megfőzzük külön az árpagyöngyöt, és mikor már majdnem kész a lecsó, beletesszük, összerottyantjuk.
  7. Közben a 2 tojást elkeverjük, mintha rántottát csinálnánk, és belecsurgatjuk a lecsóba, még így 2-3 percig főzzük, és kész.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5157
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos-tojásos lecsó gerslivel
Almási Zsófia 16 recept

Anyukám receptje alapján most próbálkoztam először a lecsóval :), és hát nem csalódtam benne, nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?