r
Nosalty Logó

Kolbászos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Kolbászos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 8721 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1602.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    1317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 725 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    326.6 g

Zsír

  • Összesen
    441.7 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19226.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1559 mg
  • Nátrium
    15803 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    815.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    724 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 8721 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A foszlós kalácsnál részletesen leírtam a kalács-tészta készítés fortélyait.
  2. Itt - a mennyiségekreügyelve - ugyanúgy dolgozunk egészen a dagasztásig. A tésztához 1 tojás kell, a másik kettő a kenéshez kell majd.
  3. 4 cipót formálunk, liszttel megszórva, letakarvakelesztjük a cipókat.
  4. Amíg a cipók kelnek, langyos vízzel öblítjük a kolbászt, lehúzzuk a héját, felkarikázzuk.
  5. Amikor másfélszeresére keltek a cipók, vesszük az elsőt, hurkát formálunk belőle.
  6. A hurkából szeleteket vágunk.
  7. Egy-egy szelet tésztát lazán kinyújtva a közepébe helyezünk egy karika kolbászt és hézagmentesen becsomagoljuk.
  8. Peremes tepsiben, nem túl közel, egymás mellé helyezzük a kerek kis csomagokat.
  9. Kelni hagyjuk (25 fok- el ne felejtsük!), közben folytatjuk tovább a többi cipóval.
  10. Felvert tojással megkenjük, 15 percig mégpihentetjük.
  11. Forró sütőbe tesszük, majd5 perc után takarékra véve pirosra sütjük.
  12. A sütőből kivéve, tálalókanállal azonnalmásik edénybe (hideg helyre: fazékba vagy másik tepsibe) kotorjuk a pogácsákat. (Ehhez az adaghoz 4 tepsi kell, parti adag, gyorsan fogy!)
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 594
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 121564
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 09.

Ajánló

Vedndégek fogadásakor a belépő italhoz, frissen sütve: biztos siker! Borozáshoz, sörözéshez, sőt! Még a gyerekek is szeretik!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos pogácsa
Harmathy Ildikó 313 recept

A kolbászos pogácsámat - amely a piacom állandó ajánlata - a francia konyha ihlette, amely egy szál kolbászt helyez a kalács közepébe. Az édes-sós mindig nagyon izgalmas, a kínai konyha is bátran kombinál ilyen meglepő variációkat. Gondoltam: a magyar kolbász megérdemli az extra figyelmet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?