Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos kifli recept

hozzászólások (3)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Nátrium
Mangán
Foszfor

TOP Vitaminok

A Folát K E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
25.3 g

zsír

Összesen:
47.6 g
Telített zsírsav:
17 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
14 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g
Koleszterin:
97 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.2 g
Kalcium:
232 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
37 mg
Foszfor:
278 mg
Kálium:
241 mg
Nátrium:
1384 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
45 µg

szénhidrát

Összesen:
82.8 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
98.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
89 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
24 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
371 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
101.3 g

zsír

Összesen:
190.5 g
Telített zsírsav:
71 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
58 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
29 g
Koleszterin:
385 mg

ásványi anyagok

Összesen:
8.7 g
Kalcium:
924 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
146 mg
Foszfor:
1111 mg
Kálium:
960 mg
Nátrium:
5535 mg
Cink:
9 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
176 µg

szénhidrát

Összesen:
331.1 g
Összes cukor:
9 g
Élelmi rost :
13 g

víz

Összesen:
392.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
8 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
353 µg
E vitamin:
10 mg
K vitamin:
99 µg
C vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
1483 µg
D vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
9 g

zsír

Összesen:
17 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
35 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
80 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
13 mg
Foszfor:
99 mg
Kálium:
85 mg
Nátrium:
495 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
14 µg

szénhidrát

Összesen:
29.6 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
35 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
32 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
8 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
133 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mehjul
mehjul Wed, 2011-07-06 17:03

Köszi a receptet. Nagy siker volt! Én apósom névnapjára csináltam a férjemmel közösen. Nekünk a magasabb hőfok vált be jobban (lehet, hogy sütője válogatja), Viszont több kolbászt és kevesebb sajtot tettünk hozzá, a kolbászt morzsolva, mert friss volt. Legközelebb azt tervezem, hogy összekeverem a kolbászt, a sajtot és a tejfölt, úgy teszem bele. Nagyon jó recept, remélem a többi kísérletedet is megosztod!

Kuktalány
Kuktalány Fri, 2011-03-18 11:02

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! Anyukám igazi konyha tündér, és még sosem fordult olyan elő, hogy ő kér tőlem receptet, inkább fordítva. De végre eljött a nagy pillanat. Azt hiszem ez mindent elárul :-)
A fél rúd kolbász amúgy rengeteg, én kb. 10-20 cm-es darabból oldottam meg.
ja és kezdőknek: vagy 10x10 cm-es kockára vágjátok, de akkor azt még átlósan vágjátok el, hogy kis háromszöget kapjatok, és úgy tekerjétek fel, vagy sokkal kisebb négyzeteket vágjatok, mert én az első 2 darabot ekkorában készítettem, és akkorák lettek, mint a boltban kapható vizes kifli. Én vendégváró falatkáknak szántam, ezért jócskán lecsökkentettem a méretét..
És még egy tanács: ne essetek kétségbe ha oldalt látod, hogy mindjárt kifolyik tejföl, kiesik a kolbász, mi lesz vele mire megsül.. Nem fog! Nem baj ha az oldalán jobban szét van nyílva a kifli, mint a képen...

Ja, és nehogy 250 fokon süssétek!!! Én így tettem, és kb. 10 perc alatt majdnem megégett..(Nálam mondjuk az a max. hőfok) Aggódtam is, hogy nyers marad a közepe.. 180-200 foknál több nem kell, nem baj ha 20-25 perc alatt sül meg.

Stella
Stella / Stella Wed, 2011-03-23 21:37

 Örülök,hogy sikerült elkészíteni,persze mindenki úgy készíti ahogy Neki jobb.
Nincs két egyformán sütő -sütő és nincs két egyformán főző szakács.
Az-az igazság,hogy néha csak úgy találomra készítem az ételeket,mármint az adagokat és amikor beírom ide akkor kell kb. kitalálnom,hogy mennyi a mennyi.
Az ételnek is a próbája a kóstolás ,a receptnek pedig annak elkészítése.
Még egyszer csak gratulálni tudok és további jó főzőcskézést kívánok!

864
finomliszt 40 dkg
margarin 10 dkg
élesztő 2.5 dkg
víz 1.5 dl
2 kávéskanál
tojás 1 db
tej 0.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
gyulai kolbász 10 dkg
tejföl 1 dl
sajt 10 dkg
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál