r
Nosalty Logó

Kolbászos-brokkolis tészta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Barilla
Kolbászos-brokkolis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 777 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3110 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 304 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1863.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 777 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7453.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    376 mg
  • Kálcium
    1204 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    3549 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1161 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1793 micro
Összesen 3110 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 304 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szabadítsuk meg a kolbászt a héjától, a brokkolit a szárától, leveleitől és mossuk meg folyó víz alatt. Vágjuk fel a brokkolit rózsáira, lehetőleg egyforma darabokra.
  2. Forralunk vizet és főzzük meg benne a brokkolit úgy, hogy sót és csipetnyi sütőport adtunk a főzővízhez, így a rózsák megőrzik szép zöld színüket. Forráspont után 4-5 percig főzzük. Egy kés segítségével ellenőrizzük, hogy elég puhák-e már, majd hideg vízben gyorsan öblítsük le a brokkolirózsákat.
  3. Közepes hőmérsékleten hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, mikor aranybarnára sül, adjuk hozzá a szardíniát, megmosva és kifilézve. Forgassuk össze és adjuk hozzá a kolbászt, süssük 15 percig, foyamatosan kevergetve.
  4. Adjuk hozzá a sót és a borsot, mehet bele a brokkoli is. Főzzük pár percig, majd dobjunk kevés chilipaprikát és húzzuk le a tűzről. Ezalatt főzzük meg a tésztát is, szűrjük le és öntsük rá a szószt. Szórjuk meg parmezánnal és tálaljuk forrón.
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3885
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos-brokkolis tészta
Barilla 60 recept

A sertéshús az egyik legnépszerűbb Olaszországban, szalámit, kolbászt már ősidők óta készítenek belőle. A marhahúsnál sokkal olcsóbb, de nem csak ennek köszönheti népszerűségét, hanem a rengeteg finom, tradicionális terméknek is, melyeket sertéshúsból készítenek.  www.barilla.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek