r
Nosalty Logó

Kókuszvízzel dagasztott kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
mislenbaba
Kókuszvízzel dagasztott kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1624.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    1244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6498.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    4976 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 2820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes hozzávalót egy tálban összegyúrjuk, duplájára kelesztjük, közben úgy 20 perc után egy kicsit átgyúrjuk.
  2. Ha duplájára kelt, kivesszük, a kenyeret megformázzuk úgy, hogy a tésztát kilapítjuk, majd a két oldalát középre hajtuk, a fölső részét megint közpre hajtjuk, és az egészet feltekerjük.
  3. Sütőpapírt kivajazunk, lisztezünk, és belehelyezzük a kenyeret.
  4. Megint meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Egy késsel vagy pengével bevagdaljuk a kenyér tetejét. Még mindíg kelesztjük:).
  6. Közben a sütőt előmelegítjük.
  7. A jénaink tetejét vízzel bespricceljük, és rátesszük a kenyérre. Mehet a sütőbe.
  8. Ha megsült, nagyon-nagyon óvtosan levesszük a jénai tetejét, és kiveszük a megsült kenyeret egy rácsra vagy vágódeszkára.
  9. Bespricceljük a kenyér tetejét vízzel, hogy cserepes legyen a kenyér héjja, és kész..
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2168
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mislenbaba 31 recept

Hogy őszinte legyek, ajánlom, hogy inkább a Limara pékségéből nézzétek az elkészítési folyamatot, mert ő nagyon pontosan és  részletesen leírja az egészet. AzEszter receptje alapján készítek mostanában házi kókuszvizet. Pont neki álltam egy kenyér elkészítésének, amikor eszembe jutott, hogy még nem ittam meg az aznapi kókuszvizem. Elosztottam magamnak, a páromnak és még maradt egy pohárral. Ez ott figyelt a konyhapulton, és szemeztünk. Na, gondoltam, mi lenne, ha víz helyett őt tenném a kenyérbe. Úgyis lúgosítunk,meg minden :D. Nem  tudom, mennyire lúgosít így, de legalább azt hisszük, hogy tettünk valamit az egészségünkért. Egyébként az ízén sokat nem változtat a kenyérnek. Azt még hozzátenném, hogy én még most tanulom a kenyér sütését, és ezért csak olyan lisztet használok a kenyérsütéshez, ami itthon van. A sima bl55-ös liszttel is nagyon finom ropogós kenyér készült, ha valakinek csak olyan van otthon, nyugodtan próbálja ki azzal. Nekem nincs kenyérsütő-gépem, de nem is szeretnék, viszont így kézzel dagasztok. Ez kb. 15-20 perc állva "gyurmázást" jelent, ami egy jó kis testmozgásnak is megfelel :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek