r
Nosalty Logó

Kókuszos mmm

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cat Flower
Kókuszos mmm
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 815 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 8132 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 398 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 815 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    648.5 g
  • Telített zsírsav
    404 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4879.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    2116 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.8 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3771 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    1010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3707 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 8132 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 398 Kcal

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját habosra kikeverjük.
  3. A tojások fehérjét felverjük, de mielőtt készen lenne, óvatosan hozzáadjuk a cukrot, és így verjük tovább, nem túl kemény habbá. Akkor jó, mikor a habverő végén csúcsosodik a hab.
  4. Ezután óvatosan a fehérjébe forgatjuk a sárgáját. Beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd hozzáadjuk a rumot, és óvatosan összeforgatjuk.
  5. Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd oldalát kivajazzuk, és beszórjuk liszttel. Ezután pedig a formába öntjük a piskóta tésztát, és betesszük a sütőbe, és tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése

  1. A puha vajat kikeverjük a porcukorral habosra. Két vanília rúd belsejét kikaparjuk, és a magokat belerakjuk a vajba. Hozzáadjuk a krémsajtot és a sűrített tejet.
  2. Vízgőz felett megolvasztjuk a fehér csokit. Majd ezt is hozzáadjuk az eddig elkészített krémhez. Végül a kókuszreszeléket is beleszórjuk, és az egészet összekeverjük.
  3. Felverjük a habtejszínt, és egy pár evőkanálnyit beleteszünk a krémbe, hogy lazább legyen.

Összeállítás

  1. Vízgőz felett megolvasztjuk a jó minőségű étcsokoládét vajjal.
  2. A piskótát kettévágjuk. A piskótalapot jó alaposan meglocsoljuk a felolvasztott csokival, rákenjük a krém felét. A krém tetejét ismét meglocsoljuk csokival.
  3. Ezután ráhelyezzük a másik piskótalapot, amit megkenünk a maradék krémmel úgy, hogy az oldalát is bevonjuk közben.
  4. Az oldalát kókuszreszelékbe panírozzuk, majd a torta tetejére ráhalmozzuk tetszés szerint a maradék tejszínhabot. Kókuszreszeléket szórunk rá, és a maradék csokoládészószt is rácsorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8956
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Cat Flower 5 recept

Ez a torta a páromnak készült. Megkérdeztem tőle, hogy milyen sütit kívánna, mire ő azt felelte: bounty szeletet. Általában nem szeretek receptet követni, így most sem ezt tettem. Néhány sajátosságot azért megőriztem, de kicsit átformálva készítettem el. A sütemény pedig azért kapta ezt a nevet, mert mikor a párom beleharapott az első falatba, csak ennyit tudott mondani, hogy mmm :)

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek