r
Nosalty Logó

Kókuszos krémes Bjkatától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Kókuszos krémes Bjkatától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 9782 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    474.4 g
  • Telített zsírsav
    294 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4686.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1897 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1232.2 g
  • Cukor
    661 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3451 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 9782 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az átszitált lisztet a porcukorral, vajjal, tojással és a tejben áztatott szalalkálival összegyúrjuk. (Ne rakjunk hozzá több tejet, mert a végére szépen összeáll a tészta.)
  2. A kidolgozott tésztát 5 egyforma részre osztjuk.
  3. Az egyes részeket kilisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, és vajjal kikent tepsi hátlapján külön-külön megsütjük. Egy -egy lap kb. 8-9 perc alatt sül meg 180 fokos sütőben. Amíg sül az egyik lap, ki tudjuk nyújtani a következőt.
  4. A krémhez felforralunk 1 liter tejet a 28 dkg kristálycukorral.
  5. Közben a maradék 2,5 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat,a lisztet és a 3 tojássárgáját. Folytonos keverés közben a már majdnem forrásban lévő tejbe öntjük. Sűrű krémmé főzzük, és kihűtjük. Gyakran keverjük meg, amíg hűl.
  6. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a rummal és a citromhéjjal. A teljesen kihűtött krémhez keverjük, hozzáadjuk az 5 dkg kókuszreszeléket is.
  7. A lapokat megtöltjük a krémmel, egy vékony réteget a tetejére is kenünk. Megszórjuk kókuszreszelékkel.
  8. Néhány óra múlva szeleteljük, amikor már teljesen megpuhult.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 573
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 49509
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 07.

Ajánló

Ha valaki nem szereti a kókuszt, anélkül is nagyon finom. De akkor hagyjuk ki a citromhéjat is a krémből. Én legtöbbször úgy készítem, hogy a sütemény feléig sima vaníliás krémet kenek, a másik felére pedig kókuszosat. Így kétféle sütemény készül egyszerre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Harminc évvel ezelőtt a könyvtárban egy régi csehszlovák szakácskönyvben találtam rá a Hamis krémes receptjére. Ebben nem volt kókusz, viszont évekig sütöttem a családnak,  a vendégeinknek és a tanítványaimnak az eredeti recept alapján készülő süteményt. Mivel ez csak három lapos volt, mindig túl gyorsan elfogyott. Azután ezt úgy orvosoltam, hogy átalakítottam ötlapos süteménnyé a receptet. A kókusz pedig idővel azért került a családi receptbe, mert nagyon szeretjük a Raffaello desszertet.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek