r
Nosalty Logó

Kókuszkrémmel töltött macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszkrémmel töltött macaron
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A habcsókhoz

A krémhez

Összesen 528 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A habcsókhoz

A krémhez

Összesen 2647 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A habcsókhoz

A krémhez

Összesen 311 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 528 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    129.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1749.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.1 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2647 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A habcsókhoz

A krémhez

Elkészítés

A habcsókhoz

  1. Javaslom, hogy a macaron készítés előtti este, de legalább pár órával korábban készítsük el a krémet, hogy legyen ideje megfelelően lehűlni és megsűrűsödni.
  2. A krémhez gőz felett az 1 ek vajon megolvasztjuk a fehér csokoládét. Nem szükséges teljesen folyósra, elég ha csak "ragacsosra" puhul.
  3. Közben egy másik edénybe öntjük a tejszínt és a kókusztejet, majd forráspontig melegítjük, ügyelve, nehogy leégjen.
  4. Ha megmelegedett, ráöntjük az olvadt csokoládéra, és addig kavargatjuk (esetleg gőz felett melegen tartva), amíg teljesen el nem olvad a csokoládé a forró tejszínes keverékben. Ekkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket (és esetleg 1-2 ekkókuszszirupot). A krémet lehűtjük, majd hűtőbe tesszük (legalább 2 órára!)
  5. Ha a krém kész - vagy másnap - nekiállhatunk a habcsókoknak: egy tálba szitáljuk a mandulát és a porcukrot, egy másikban pedig felverjük a tojásfehérjét.
  6. A felvert tojásfehérjéhez keverjük a kristálycukrot és a kakaóport, majd hozzáöntjük a habot a másik - mandulalisztes, porcukros - keverékhez. Jól összedolgozzuk, aztán habzsákba töltjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis - kb. 2-3 cm-es - köröket nyomkodunk belőle, ha végeztünk, akkor szobahőmérsékleten egy órára pihenni hagyjuk.
  8. A pihenő elteltekor a sütőt előmelegítjük 175°-ra. A tepsit betesszük, és kb 5-7 percig sütjük a habcsókokat, amíg meg nem emelkednek kicsit. Amint ez megtörtént, visszábbvesszük a hőfokot kb. 120-130°-ra, és kinyitjuk résnyire a sütő ajtaját. Így sütjük tovább kb. 10-15 percet (de nálam volt olyan adag, ami összes 20 percig volt bent).
  9. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni.
  10. Ezután megkenjük őket a krémmel, és kettessével összeragasztgatva elkészítjük a macaronokat.
  11. Érdemes ismét pár órára, de lehetőség szerint - és ha kibírjuk kóstolás nélkül - akár egy napra is dobozostól hűtőbe rakni őket.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 57385
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 12.

Ajánló

Vállalkozókedvűeknek és türelmeseknek ;). Egyébként én azt tapasztaltam, hogy könnyebb volt elkészíteni, mint ahogy azt gondoltam, úgyhogy bátran bele lehet vágni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mint sok más különlegességről, a macaronokról is csak pár hónapja hallottam először. Eleinte nem is izgattak különösebben (főleg, amikor egy receptben megláttam, hogy a fehérjéket egy hétig pihentetni kell....), de aztán nyári Franciaországot is érintő utunk során lehetőségem nyílt megkóstolni néhányat és rögtön beléjük szerettem :) Pár hete megfogalmazódott bennem, hogy barátnőmet születésnapján ilyen kis finomságkkal lepem meg, így volt időm pihentetni a tojásfehérjéket is. Sajnos a krémet csak közvetlen a habcsókok előtt készítettem el, így kicsit folyós volt, amikor ragasztgatnom kellett vele... A végeredményen viszont sokat nem változtatott: szerintem - és az ünnepelt visszajelzése által megerősítve - nagyon fincsi kombinációt sikerült összehozni. Kb. 10-15 darab jön ki.

Hozzávalók

A habcsókhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?