r
Nosalty Logó

Kokárda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kokárda
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A barna réteghez

A piros és zöld réteghez

A fehér réteghez

Összesen 756 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A barna réteghez

A piros és zöld réteghez

A fehér réteghez

Összesen 4514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A barna réteghez

A piros és zöld réteghez

A fehér réteghez

Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 756 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    234.3 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1890.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1262 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    952 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 4514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 479 kcal

Hozzávalók

A barna réteghez

A piros és zöld réteghez

A fehér réteghez

Elkészítés

A barna réteghez

  1. A barna réteghez a darált kekszet, a porcukrot, a kakóport összekeverjük.
  2. Elmorzsoljuk a margarinnal, majd egy kevés tejszínnel és 5 dkg olvasztott csokival összegyúrjuk. Annyi tejszínt adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen, de ne lágy!
  3. A piros és zöld réteghez is a darált kekszhez adjuk a porcukrot, elmorzsoljuk benne a margarint, és annyi tejszínt adunk hozzá, hogy kemény legyen, de összeálljon.
  4. Ezután kettéosztjuk úgy, hogy a piros kicsit több legyen.
  5. A piros réteghez egy kevés császárkörte aromát keverünk, hogy legyen valamilyen íze, meg piros ételfestéket, hogy színes legyen, a zöldhöz meg zöld színű keserűmandula aromát és zöld ételfestéket keverünk.
  6. Mivel az aroma is lágyítja a tésztát, szórunk hozzá még egy kis kekszmorzsát, és először azzal keverjük el a festéket és az aromát. Gyurma állagú legyen!
  7. A fehér réteghez a kókuszreszeléket a porcukorral, és a margarinnal gyúrjuk össze. (Sajnos nem volt szép fehér kókuszreszelékem itthon.)
  8. A tésztát - 2 sütőpapír között lehet tapadásmentesen kinyújtani - kb. 8 mm vastagra nyújtjuk.
  9. A középső zöld tésztából rudat sodrunk, azt betekerjük a kókuszosba, azt a pirosba, végül a kakaósba. Minden réteg csak egyszer érje körbe az előzőt! Nehéz pontosan kiszámítani. Ha szélesebb, levágjuk a fölösleget, ha nem ér össze, kipótoljuk.
  10. Fóliába csomagoljuk a hengert szorosan, és jól lehűtjük. Vékony pengéjű késsel szeleteljük. Egy-egy karikákba egy fogpiszkálóval bordákat nyomkodunk, így hasonló lesz a kokárdához.
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 32574
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 18.

Ajánló

Fázisfotók itt láthatók az elkészítésről.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Miközben a munkahelyemen a főnököm zakójára tűztem fel a Kokárdát az ünnepség előtt, beindult a fantáziám a szép, színes forma láttán. Először sütemény formában képzeltem el, de túl későn érkeztem haza, és nem volt kedvem még a sütőt is bekapcsolni. Maradt a sütés nélküli változat. Az elmúlt évben többen is elkészítették, volt aki a barna réteget kihagyta, de én pont azért készítettem így, mert nem csak ízben egészíti ki jól a csokis réteg, hanem kiemeli a sötét barna réteg a kokárda élénk színeit.

Hozzávalók

A barna réteghez

A piros és zöld réteghez

A fehér réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek