Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Knäckebröd - Svéd ropogós lapkenyér recept

hozzászólások (16)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Nátrium
Foszfor
Cink

TOP Vitaminok

B3 K E A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
12.5 g

zsír

Összesen:
19 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
8 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g

ásványi anyagok

Összesen:
2.5 g
Kalcium:
60 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
147 mg
Foszfor:
405 mg
Kálium:
497 mg
Nátrium:
1369 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
16 µg

szénhidrát

Összesen:
95.2 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
16 g

víz

Összesen:
18.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
35 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
21 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
164 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
25 g

zsír

Összesen:
38 g
Telített zsírsav:
8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
17 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
13 g

ásványi anyagok

Összesen:
5 g
Kalcium:
120 mg
Vas:
9 mg
Magnézium:
294 mg
Foszfor:
810 mg
Kálium:
993 mg
Nátrium:
2737 mg
Cink:
7 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
9 mg
Szelén:
31 µg

szénhidrát

Összesen:
190.4 g
Összes cukor:
6 g
Élelmi rost :
33 g

víz

Összesen:
37.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
14 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
70 µg
E vitamin:
5 mg
K vitamin:
42 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
328 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
7.6 g

zsír

Összesen:
11.5 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.5 g
Kalcium:
36 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
89 mg
Foszfor:
246 mg
Kálium:
301 mg
Nátrium:
830 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
57.8 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
10 g

víz

Összesen:
11.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
21 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
12 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
99 µg

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Corra
Corra Sat, 2012-09-22 09:46

Én Finnországabn ettem hasonlót, úgy emlékszem, az egy kis köménymaggal volt ízesítve. először nem tudtam vele mit kezdeni, hiszen fogat törően kemény volt, aztán nagyon megszerettem.

Arra tudsz tanácsot adni, hogy hogyan tudom elkerülni, hogy a széle megégjen, de középen is ropogósra süljön?

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Sat, 2012-09-22 20:18

Szia! Biztos a köménymagos is nagyon finom! No majd ki is próbálom.
Bár ez talán nem olyan "veszettül" kemény és ha pihen egy kicsit puhul is. :)
Én próbáltam úgy készíteni, hogy a kenyerek széle és közepe ugyanolyan vastagságú legyen, így egyszerre sült át. Ha kipróbálod, remélem ízleni fog! Üdv: Ági

ESZBÉ
ESZBÉ Sat, 2012-08-25 12:06

Ezt a kenyeret csak magában fogyasztják, vagy kennek rá valamit?

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Sat, 2012-08-25 20:03

Szia! Szerintem ízlés kérdése, hogy ki mivel eszi, vagy épp üresen fogyasztja. Általában vajjal, vajkrémmel, sós krémekkel, esetleg mézzel vagy lekvárral kínálhatjuk, mint egy kétszersültet, vagy pirítóst. De én üresen is szeretem. :) Üdv: Ági

tenger
tenger / tenger Tue, 2012-05-29 20:46

Szia!

Talán ez lesz az, amit annyira hiányolok itthonról!! Nagyon úgy hangzik, köszönöm,hogy feltetted!!
Üdv,

T.

csato
csato Tue, 2012-05-29 12:25

Szia! Voltam hát ha már egyszer ott lakik a tesóm!Azt nem tudom kint milyen lisztből csinálják amit én ettem,/nem ettem zabáltam hegyekben/ az sötét barna volt fogalmam sincs milyen liszttől ,és gondolom pont attól kicsit savanykás.Szted milyen liszt lehet az?????

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Tue, 2012-05-29 12:38

:) Bocsi, ha félreérthető voltam, nem kétkedésnek szántam a kérdést, persze hogy az ember a tesóját meglátogatja; csak irigykedtem egy kicsit, mert nagyon jó lehet kint. A legtöbb recept, amit olvastam csak rozslisztet ír, vagy rozs- és graham lisztet, de az előbbi van túlsúlyban. A rozslisztnek határozottan savanykás íze van, szerintem az lesz a nyerő. Üdv: Ági

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Tue, 2012-05-29 10:37

Szia Magdi! Ebbe a variációba nem kellett. Igazából olyan lett, mint valamiféle omlós-ropogós sós keksz, de sütőport egyik recept fordításában sem találtam. Persze lehet, hogy épp csak sikerült mindig olyanra akadni.:) Üdv: Ági

csato
csato Tue, 2012-05-29 09:47

De jó,hogy felraktad ezt a receptet!Kint teljesen beleszerettem ebbe a kenyérbe.Anya a tesómhoz rendszeresen jár ki és mindig elfelejt nekem hozni:(Hát akkor megcsinálom!Köszi üdv Csató

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Tue, 2012-05-29 10:24

Szia Csató! Te voltál kint? Azt a mindenit!:) Biztos nagyon jó lehetett! Remélem hasonlítani fog a kenyér arra, amit ott megismertél. Szép napot! Üdv: Ági

571
teljes kiőrlésű liszt 20 dkg
graham-liszt 5 dkg
margarin 4 ek
1 tk
cukor 0.5 teáskanál
tej 3 ek