r
Nosalty Logó

Klasszikus olaszos rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Klasszikus olaszos rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1786 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1941.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5823.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    3840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1786 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és egy vastag falú serpenyőben 3 dkg vajon lepirítjuk, ekkor hozzáadjuk a rizst, amivel tovább pirítjuk.
  2. A péppé vágott fokhagymát hozzákeverjük, és épp hogy kicsit pirulhatna, már fel is öntjük 1 dl húslevessel, és elkeverjük, befűszerezzük.
  3. Ha a lé elpárolgott, újabb 1 dl lével felengedjük, s ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy. Közben beiktatjuk valamikor a fehérbort is. A rizottó akkor jó, ha a rizsben található keményítőtől a még el nem párolgott lé, nyúlós, sűrű szafttá fő és a rizs un. "al dente".
  4. Lezárjuk a lángot, hozzáadunk még 5 dkg vajat és a parmezánt, amit elkeverünk, és már tálalhatunk is.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 431
  • Tegnapi nézettség: 61
  • 7 napos nézettség: 351
  • Össznézettség: 271571
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Ajánló

Ez egy alaprecept, amihez bátran keverhetünk húsokat, májat, gombákat, borsót, egyéb zöldségeket, halféléket, rákot, tenger gyümölcseit, stb. Bízzuk a fantáziánkra a dolgot. Azonban önmagában is rendkívül ízletes étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Néha megkívánom ezt az ízekkel teli, egyszerű ételt...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek