r
Nosalty Logó

Klasszikus karácsonyi isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Klasszikus karácsonyi isler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz

A bevonáshoz

Összesen 908 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz

A bevonáshoz

Összesen 3626 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz

A bevonáshoz

Összesen 494 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 908 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    227.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1535.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.3 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    907 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 3626 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 494 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A ragasztáshoz

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és fóliába csomagolva félórára hűtőbe tesszük. A diós süteményeknél a diót mindig pirítsuk meg száraz serpenyőben vagy tepsiben és csak utána daráljuk le, sokkal, de sokkal intenzívebb íze és karakteresebb illata lesz.
  2. Lisztezett munkalapon kb. 4 mm vastagra nyújtsuk ki a tésztát és picike szaggatóval (3,5 cm átmérőjű az enyém) szaggassunk kis korongokat. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) 12 perc alatt süssük készre őket. Ne várjuk meg, hogy barnulni kezdjen a széle, mert akkor kiszárad.

A ragasztáshoz

  1. A kihűlt korongokat kettesével ragasszuk össze baracklekvárral.

A bevonáshoz

  1. Az étcsoki 3/4-ét olvasszuk fel mikróban, adjuk hozzá az apróra vágott maradék csokit, keverjünk hozzá étolajat és az islerek egyik felét mártsuk ki. Tegyük rácsra száradni őket, szórjuk meg a tetejüket darált/ aprított dióval.
  2. Ha a csoki megkötött, költöztessük őket fémdobozba, minél tovább állnak, annál finomabbak lesznek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 52090
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus karácsonyi isler
Szofika 104 recept

A klasszikus isler házi baracklekvárral és étcsokiba mártva készül, de bátran kísérletezhetünk különleges lekvárokkal, dió helyett mandula/pisztácia is kerülhet a tésztába, de akár fehércsokiba is márthatjuk. Nekem mégis ez az igazi, Anyukám házi sárgabaracklekvárjával.

Hozzávalók

A tésztához

A ragasztáshoz

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek