r
Nosalty Logó

Klasszikus gulyásleves Juhász István konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Juhász István
Klasszikus gulyásleves Juhász István konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    970 micro
  • β-karotin
    2978 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.4 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5672.3 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    689 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    3091 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2565.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2328 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    641 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    927 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7763 micro
  • β-karotin
    23825 micro
  • β-crypt
    524 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    6291 micro
Összesen 3081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    54 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 31 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket (burgonya kivételével) megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk, a zöldeket apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük, és először a vöröshagymát dinszteljük meg, majd rádobjuk a fokhagymát, a paprika- és paradicsomkockákat, és szükség esetén kevés vízzel felöntve, gyakori keverés mellett egy lecsós alapot készítünk.
  2. Közben a húst lehártyázzuk, megmossuk, és 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  3. Amikor a lecsós alap elkészült, lehúzzuk a tűzről, és igény szerint leturmixoljuk, majd beletesszük a fűszereket, sót, hozzáadjuk a húst, felöntjük annyi alaplével, amely elfedi, és fedő alatt lassan pároljuk. Ha a saját levét elfőtte, akkor zsírjára pirítjuk (ezzel alakul ki a pörköltekre jellemző sajátos íz).
  4. Ha a hús már majdnem megpuhult, akkor hozzáadjuk a kefével átsikált, 1x1 cm-es kockákra vágott burgonyát, a petrezselyem- és zellerzöldet, és az egészet addig pároljuk, amíg a krumpli üveges nem lesz. Ekkor a maradék alaplével (igény szerint vízzel) felöntjük, és lassan készre főzzük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5582
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 13.

Ajánló

Házi csipetkével és friss petrezselyem- és/vagy zellerzölddel tálalom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus gulyásleves Juhász István konyhájából
Juhász István 36 recept

Gyakran kerül asztalra gulyásleves, de így a nyár elején igazán finom új zöldségekből, és persze házi csipetkével vagy galuskával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek