r
Nosalty Logó

Kinder torta csokidíszítéssel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Kinder torta csokidíszítéssel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 1574 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 9428 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1370.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 1574 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    144.2 g

Zsír

  • Összesen
    582.6 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    145 g
  • Koleszterin
    1677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8223.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    2311 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    738 mg
  • Foszfor
    2607 mg
  • Nátrium
    2349 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    916.9 g
  • Cukor
    578 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3444 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    331 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    1172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3281 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    1892 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1401 micro
Összesen 9428 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsit kikenjük margarinnal és belisztezzük. A sütőt bemelegítjük.
  2. A tojásfehérjéket el kezdjük habbá verni a sóval, citromlével, ha már kemény, kanalanként hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. Ha már jó kemény a hab, mehet bele az olaj, a sütőporos liszt és a zsemlemorzsa.
  3. A masszát beleöntjük a tepsibe és rászórjuk a diót. A sütőben 1 órát szárítjuk.
  4. Elkészítjük a krémet: A tojássárgákat csomómentesre keverjük a cukorral, a pudinggal, apránként hozzáadjuk a tejet és krémmé főzzük. Félretesszük kihűlni!
  5. A közben megsült tésztát kivesszük a sütőből, és kicsit hagyjuk hűlni a tepsiben, majd úgy vesszük ki, hogy a diós rész maradjon felül. A még meleg tésztára rákenjük a mogyorókrémet.
  6. A margarint el kezdjük keverni a robotgéppel, és kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
  7. A krémet elfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a csokit és a kakaót. Robotgéppel jól elkeverjük!
  8. A tésztát oldalas tálcára v. tepsibe, ha nincs alufóliából csinálunk peremet, hogy ne csurogjon le a krém.
  9. Először a sárga krémet kenjük rá.
  10. A kekszeket megmártjuk a tejben, és teljesen beborítjuk a krémet, majd erre kenjük a csokis krémet.
  11. Hűtőbe tesszük pár órára, akár éjszakára is lehet.
  12. A tejszínt felverjük és rákenjük a krémre, szépen elsimítjuk.
  13. Az étcsokit mikróban v. gőz fölött felolvasztjuk, és valamilyen "író" alkamatosságba tesszük (akár pici lyukkal egy zacskó). Zsírpapírra "rajzolunk" és írunk a csokival, majd a hűtőbe tesszük.
  14. Ha jól megdermedt nagyon óvatosan levesszük a papírról, és rátesszük a torta tetejére.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8882
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 06.

Ajánló

Bármikor, de akár ünnepi alkalomra is jó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A képen a süti fele látható, mert kétfelé vettem. A receptet "összeollóztam", ötletadók: tortaimadó.hu és "ercsihami". Köszönet érte. Én a LIDL-is nugátkrémet használtam, jó volt azzal is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!