r
Nosalty Logó

Kínai zöldséges csirkecsíkok

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
KösziAnyu
Kínai zöldséges csirkecsíkok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1063 micro
  • β-karotin
    2917 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1108 micro
Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.4 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4685.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    2195 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1801.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1499 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    346 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    5316 micro
  • β-karotin
    14583 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5539 micro
Összesen 1649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    230 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkemelleket egyforma csíkokra vágjuk, és bepácoljuk: összekeverjük az ételkeményítővel, a kínai ötfűszer-keverékkel és annyi szójaszósszal, hogy mindenhol egyenletesen befedje. Minimum fél óráig letakarva pihentetjük.
  2. Ezalatt előkészítjük a zöldségek egy részét. A répát zsüliennél kissé nagyobb, vastagabb szeletekre vágjuk, a póréhagymát félkörökre, a bambuszrügyet átöblítjük hideg vízzel, és lecsöpögtetjük.
  3. Ezután a répát, a hagymát, a bambuszrügyet és a zöldborsót lefedve feltesszük a tűzhelyre párolódni (néha forgassuk meg), míg félig megpuhulnak - legyenek még kissé ropogósak.
  4. Míg párolódnak ezek a zöldségek, készítsük elő a többit. A gombát szeletekre, a kínai kel felét ujjnyi vastagra vágjuk. A mungóbabcsírát átöblítjük hideg vízzel, és lecsöpögtetjük.
  5. A félig megpárolt zöldségekhez hozzáadjuk a gombát, majd 5 perc után a kínai kelt, legvégén - szintén 5 perc múlva a csírát is, majd miután összeesett a kel, levesszük a tűzről, és lefedve félrerakjuk.
  6. Elkészítjük a csirkét. Kevés olajat hevítünk wok-ban, majd a csirkemellcsíkokat összekeverjük a szezámmaggal, és pár perc alatt (kb. 10 perc) készre sütjük.
  7. A legvégén összevegyítjük a zöldségeket a hússal, és rizzsel tálaljuk. Édes chiliszószt és szójaszószt csurgathatunk még rá.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10447
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 14.

Ajánló

Próbáljuk meg egyformára nagyságúra vágni a különböző zöldségeket és a húst. A zöldségeket pedig ne pároljuk teljesen puhára, maradjanak egy kicsit roppanósak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai zöldséges csirkecsíkok
KösziAnyu 23 recept

Variáció wok-os csirkére. Nem tudom, hogy mennyire számít autentikusnak, de mi ezer éve így esszük, ez nagyon bevált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?