r
Nosalty Logó

Kínai csirke rizstésztával Gabystól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gabys
Kínai csirke rizstésztával Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Marinírozáshoz

Elkészítéshez

Összesen 420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Marinírozáshoz

Elkészítéshez

Összesen 2516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Marinírozáshoz

Elkészítéshez

Összesen 96 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1606.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    1060 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3318 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    154.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9637.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1959 mg
  • Nátrium
    6359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1684.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2015 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    368 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    719 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    7434 micro
  • β-karotin
    19911 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2550 micro
Összesen 2516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    291 micro
  • β-karotin
    778 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Marinírozáshoz

Elkészítéshez

Elkészítés

Marinírozáshoz

  1. Csirkemellet megmossuk, felkockázzuk.Egy tálba rakjuk(a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk) a többi hozzávalókkal együtt. Alaposan összekeverjük, és betesszük a hűtőbe.
  2. Három tálat előkészítünk.
  3. A sárgarépát megtisztítjuk, 3 egyforma részre vágjuk, és kb. 2 mm vékonyra felszeleteljük, tálba rakjuk.
  4. A kelt félbe majd negyedbe vágjuk, a torzsát kivágjuk, kb. 3 cmszéles csíkokra vágjuk, ezt is tálba tesszük.
  5. A harmadik tálba a szintén (kb. 2-3 mm) vékony karikákra vágott póréhagymát rakjuk.
  6. A rizstésztát előírás szerint megfőzzük, félretesszük.
  7. Awokba beleöntjük a 7 ekolajat, felforrósítjuk. Beleöntjük a húst a páclével együtt. Nagy lángon, folyamatosankavargatva sütjük, - majd a fentisorrend szerint -egymás után a zöldségeket.
  8. Ha minden roppanósan megsült, hozzáadjuk a tyúkhúslevest és a tésztát.Szójaszósszal ízesíthetjük még ízlésünk szerint (én 2-3 evőkanálnyit mindig teszek).
  9. Pár percig összesütjük, tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 44475
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a kínai ételeket. Egyéni megfontolásból viszont kihagyom a kínai étkezdéket. És mert a családom is nagyon szereti, évekkel ezelőtt - csak úgy...- megleptek egy wokkal és egy szuper kínai receptkönyvvel. Megértettem a célzást. Ma már kavargatom a recepteket, kihagyok, hozzáteszek ezt azt, de az ízvilág nem változik. Ha kínai ételt készítünk alaptörvény: mindent készítsünk elő. Végig nagy lángot használjunk. A tévedés elkerülése végett, tegyük sorrendbe a hozzávalókat, hogy mint a profik, csak sütnünk, és kavarnunk kelljen.:)

Hozzávalók

Marinírozáshoz

Elkészítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?