r
Nosalty Logó

Kijevi diós-krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
giuliettalupa
Kijevi diós-krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

süteménylapok

diós hab

töltelék

díszítés

Összesen 1262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

süteménylapok

diós hab

töltelék

díszítés

Összesen 10093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

süteménylapok

diós hab

töltelék

díszítés

Összesen 321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    486 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 1262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    599.2 g
  • Telített zsírsav
    294 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    2069 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7603.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    2124 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    3037 mg
  • Nátrium
    1649 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1079.2 g
  • Cukor
    607 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3968 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3889 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 10093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

süteménylapok

diós hab

töltelék

díszítés

Elkészítés

süteménylapok

  1. A hozzávalókat kimérjük, majd tésztává gyúrjuk össze. Szükség esetén 1-2 evőkanál tejföllel lazítható.
  2. A tésztát 3 részre osztjuk, majd tepsi méretűre kinyújtjuk mind a hármat.
  3. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot, végül hozzáadjuk az apróra vágott diót.
  4. A diós habot 3 felé osztjuk, és mindhárom kinyújtott tésztalapot megkenjük vele.
  5. Ezután egyenként megsütjük a diós habbal megkent tésztalapokat. A sütési idő kb. 15 perc laponként.
  6. Kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet, hozzáadjuk a többi tejet, és lassú tűzön kevergetve besűrítjük.
  7. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a kihűlt krémalaphoz adjuk. Az elkészült krémet osszuk 4 adagra.

diós hab

  1. Az első megsült diós süteménylapot megkenjük a krém felével (2 adag), majd ráhelyezzük a második lapot.
  2. A második lapot vékonyan (1 adag) megkenjük krémmel, majd a szilvalekvárral, és ráhelyezzük a harmadik lapot.
  3. A harmadik lapot (ez lesz a süti teteje) vékonyan megkenjük a maradék (1 adag) krémmel, majd a felvert tejszínhabbal.
  4. Végezetül a sütemény tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval és a gránátalma magjaival.
  5. Hagyjuk legalább egy fél napot vagy egy éjszakát pihenni, hogy egy kissé megpuhuljanak a lapok, majd ezután szeleteljük.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7110
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kijevi diós-krémes
giuliettalupa 82 recept

Családi szülinapozásra készülve találtam rá erre a különlegesen finom süteményre: könnyű a tésztája, krémes-diós a tölteléke. Egy kicsit átalakítottam az eredeti receptet, vékony réteg savanykás szilvalekvárral és gránátalmás díszítéssel színesítettem. Annyira ízlett a családnak és a barátoknak, hogy azóta közkívánatra már többször is elkészítettem.

Hozzávalók

süteménylapok

diós hab

töltelék

díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek