r
Nosalty Logó

Kijevi diós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Budai Brigi
Kijevi diós
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1333 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 10665 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 333 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1333 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    164.4 g

Zsír

  • Összesen
    653.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    233 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    269 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8950.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    2576 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    640 mg
  • Foszfor
    3214 mg
  • Nátrium
    2184 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1063 g
  • Cukor
    601 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4452 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    476 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4185 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3166 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 10665 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 333 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a dión és a felvert habon kívül összekeverjük, jól összegyúrjuk, ezután 3 részre osztjuk. Majdvékonyra nyújtvaegy tepsi alján egyforma méretűre sütjük, de úgy, hogy a tésztát félig sütjük meg.
  2. Rákenjük a keményre felvert hab 1/3 részét, megszórjuk a dió 1/3-ával, majd visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük úgy, hogy a hab ne ragadjon (de gusztusosan aranysárga legyen a teteje). Mindhárom lapot így sütjük meg.
  3. A lisztből és tejből fehér krémet főzünk, és míg a krém kihűl, a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a hideg krémmel kikeverjük simára.
  4. Kétfelé osztjuk a krémet, és megtöltjük vele a lapokat. Aszebb lapot hagyjuk a három közül a tetejére, mert így mutatósabb. Jó étvágyat mindenkinek! Nagyon finom!!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 663
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 59217
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kijevi diós
Budai Brigi 17 recept

Első kóstolás után rögtön megszereztem a receptet egy kedves barátnőmtől. Először elég bonyolultra sikeredett, hiszen tepsiben sütöttem a lapokat, nem pedig a tepsi alján.:)  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek