r
Nosalty Logó

Kevert tészta szilvával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Kevert tészta szilvával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    167.9 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1552.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.1 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    999 micro
  • β-crypt
    152 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1294 micro
Összesen 3428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vajat és a cukrokat csipet sóval habosra keverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat.
  2. Miután jól összedolgoztuk, a sütőporral összekevert lisztet és a lereszelt citrom héját is a krémbe keverjük.
  3. Sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük. Egyenletesen eligazítjuk a tésztát.
  4. A 400 g szilvát negyedekre fölvágjuk, és elosztjuk a tészta tetején. Én megszórtam még egy kevés fahéjas cukorral, ami rákaramellizálódott a tetejére, de ez elhagyható
  5. 180 fokon ca. 55 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha nagyon barnul a tészta, akkor tanácsos a tetejét kb. 45 perc után sütőpapírral letakarni.
  6. Jó étvágyat
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12497
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kevert tészta szilvával
Éva házias konyhája 159 recept

Egy nagyon régi, klasszikus, német recept. A nagymamik szerint, amikor a keverőkanálról lecsúszik a tészta, akkor jó az állaga. Nálunk meggyel és a szilvával készültek a kedvelt variációk. De almával, barackkal, körtével, stb. is el lehet készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?