r
Nosalty Logó

Kétsajtos-húsos spagetti egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Kétsajtos-húsos spagetti egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 996 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5975 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 286 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 996 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.5 g

Zsír

  • Összesen
    368.9 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6463.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    364 mg
  • Kálcium
    1784 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2034 mg
  • Nátrium
    1863 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1998 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1263 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1939 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    10856 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 5975 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    521 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 286 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konzervet egy tálba kiborítjuk, szétnyomkodjuk, a gulyáskrémet, ketchupot - annyit, hogy a massza lágy legyen - és az őrölt borsot hozzáadjuk, jól kikeverjük.
  2. A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük, s a húsos masszára öntjük, alaposan összekeverjük vele.
  3. Egy jénai tál (tepsi) alját kivajazzuk a vaj felével - nem kell olyan szép egyenletesen szétkenni, s nem kell liszttel beszórni -, melynek mérete, körülbelül 26x36x6.
  4. A húsos tészta felét beleöntjük, elegyengetjük, a tejföl felét elkenjük rajta, jól beszórjuk a füstölt, reszelt sajttal, a vaj másik felét kis darabokban "elpötyögtetjük" egyenletesen a sajtos rétegen.
  5. Erre öntjük a tészta másik felét, ezt is elegyengetjük, a tejföl másik felével bekenjük, végül a reszelt trappista sajttal egyenletesen beszórjuk.
  6. 150 fokon, először alsó sütéssel, körülbelül 30 percig sütjük, az oldalán picit serceg az étel, így a tészta közötti tejföl és füstölt sajt is "dolgozik", majd légkeverésre állítjuk, s szépen megpirítjuk a tetején lévő sajtot - ahogyan a képen látszik.
  7. Kivesszük, néhány percig állni hagyjuk, majd "kockára" vágva tálaljuk. Az adagot illetően, mindig bajban vagyok, 4-6 adagnak felel meg, de ez sok mindentől függ. Ha marad, lefedve hűtőbe tesszük, melegítve ugyanolyan - ha nem finomabb - finom, mint frissiben.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x36x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2566
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 05.

Ajánló

Lehet az adagokat növelni, mert másnap, de még harmadnap is melegítve nagyon finom - főzéstakarékos tud lenni! Sokan tartózkodnak az ilyen konzerv hústól, de bátran merem ajánlani - bár, akinek van kedvence az ilyen konzervből, természetesen abból készítse-, mert isteni finom, gyors, egyszerű, s nem drága! Próbáljátok ki, nem bánjátok meg!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon régen történt, hogy nem volt nyitva a megszokott hentes boltom, máshonnan pedig nem szeretek húst vásárolni, az egyik löncshús márkát ismertem, szerettem is, s így, ezzel kellett valamit kezdenem.....mindenképp, valami húsos spagettit szerettem volna.....ez sült ki belőle :) ......sok ismerősömnek is megtetszett a "történet"......gyors, nem macerás, nagyon finom.....azóta többször készül nálunk, kis családom örömére, mert egyik kedvenc......! :) Ezt lehet variálni! :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek