r
Nosalty Logó

Kertészné csirkéje

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jahin
Kertészné csirkéje
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2575 micro
  • β-karotin
    6403 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    170.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2745.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1270 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1697 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2708 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    10301 micro
  • β-karotin
    25612 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    9266 micro
  • Lut-zea
    2360 micro
Összesen 2352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    382 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    344 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy sütőpapíros tepsibe tesszük a csirkecombokat.
  2. Sózzuk, meglocsoljuk olajjal, és kb. fél órát sütjük közepes lángon, lefóliázva.
  3. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, majd a hús köré szórjuk őket: a répát egyben,a paradicsomot félbevágva, a padlizsánt nagyobb cikkekben,a fokhagymát gerezdekre szedve,a paprikát félbevágva.
  4. Friss zöldfűszer ágakat dobálunk a tetejére, majd így együtt, megint lefóliázva sütjük kb. 1 órát.
  5. A sütés vége előtt 5 perccel szórjuk a húsra a borsikafüvet és az őrölt pirospaprikát.
  6. 10 percet pihentetjük, aztán tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 295
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 35970
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 05.

Ajánló

Nyári vasárnapi ebéd menüajánlata: előétel: zöld krémleves főétel: kertészné csirkéje köret: görög saláta, párolt rizs desszert: málnás pohárkrém

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Elsül magában" ebéd, az összeállításon kívül sok gond nincs vele, csak arra kell figyelni, hogy végig közepes hőfokon süssük. Köretnek natúr párolt rizst és görög salátát készítettem. A csirke olajos szaftját a rizshez használtam fel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek