r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Andrea konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk Andrea konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3714 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    164.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3226.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1134 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.3 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    1213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2007 micro
Összesen 3714 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy edénybe teszünk 2 dl vizet forrni,és beletesszük a 10 dkg zsírt.
  2. Ha a zsír elolvadt, és a víz forrni kezd, hozzáöntjük a lisztet, és fakanállal sima tésztává kavarjuk.
  3. A tűzről levéve egyenként belekavarjuk a tojásokat. Fontos, hogy minden tojást jól dolgozzunk bele a tésztába.
  4. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
  5. A tésztát kanállal a tepsibe szaggatjuk, diónálnagyobb halmocskákat rakunk, és megsütjük.
  6. A krémhez a 3 tojást szétválasztjuk.
  7. 3 kanál lisztet, 20 dkg cukrot, a vaníliás cukrot összekavarjuk a 3 tojássárgájával. Lassan hozzáadjuk a negyed liter tejet, vigyázva, hogy a liszt ne csomósodjon össze.
  8. A másik negyed liter tejet felfőzzük egy vaníliás cukorral, és összekeverjük az előbbivel. Sűrűkrémet főzünk belőle.
  9. A 3 tojásfehérjét felverjük kemény habnak, és még a forrókrémhez keverjük.
  10. A fánkok tetejét éles késsel levágjuk, közepéről a hártyát eltávolítjuk, és megtöltjük a krémmel. A tetejét visszahelyezzük, lecsöpögtetjük olvasztott csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4329
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Esetleg a krém tetejére lehet nyomni kevés tejszínhabot, így nagyobbak lesznek a fánkok.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?