r
Nosalty Logó

Kenyérpástétom szalonnával, gombával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Kenyérpástétom szalonnával, gombával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kenyérpástétomhoz

A mártáshoz

Összesen 418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kenyérpástétomhoz

A mártáshoz

Összesen 3324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kenyérpástétomhoz

A mártáshoz

Összesen 163 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.5 g

Zsír

  • Összesen
    178.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7817.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1299 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    5038 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.8 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 3324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A kenyérpástétomhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A kenyérpástétomhoz

  1. A tejbe áztatjuk a zsemléket és a kenyeret (lehet csak zsemle, vagy csak kenyér is, nekem most 3 szikkadt zsömlém volt és kevéske fehérkenyér).
  2. Kockára vágjuk az angolszalonnát, a hagymát, aprítjuk a gombát (a juhtúróval töltött gombafejek szárai is itt hasznosulnak).
  3. A vajat felolvasztjuk és egyszerre pirítjuk a gombát, hagymát, angolszalonnát, míg a leve el nem fő. Kihűtjük.
  4. Az áztatott zsemlét, kenyeret kifacsarjuk, tálba tesszük.
  5. Ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk a gombás-hagymás-szalonnát egyveleget.
  6. Fűszerezzük, összekeverjük.
  7. A pástétomos jénaiban óvatosan, kis lángon kiolvasztjuk a kenyérszalonna zsírját,a pörcöt lyukas kanállal kiemeljük.
  8. Az olvasztott szalonnazsír közepére mérjük az összeállított pástétom-masszát, hogy oldalra felnyomja a szalonna zsírját, kvázi körülvegye a masszát.
  9. Elegyengetjük, lefedjük és előmelegített sütőbe helyezzük.
  10. Közepes lángon sütjük, míg a másfélszeresére duzzad.
  11. Felhúzzuk a lángot, lehúzzuk a fedőt, megpirítjuk a tetejét is.
  12. Kivesszük a sütőből, visszatesszük a fedőt, várunk, míg hűl.
  13. Mártás készítése:
  14. Vajas rántást készítünk, felöntjük a fehérboros körtekompót levével, hozzáadjuk a mézes kökénylekvárt (a piacomon kapható Gusztos Sanyinál - önmagában nekem rettentő fanyar! Így nagyon finom lesz!).
  15. Összeforraljuk, lehúzzuk a lángról, jó sok borsot darálunk rá, még keverjük.
  16. Tálaljuk.
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11845
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 22.

Ajánló

Fehérboros körtekompóttal nagyon kellemes kompozíció! Melegen, hidegen egyaránt. Apósomnál párolt rizs is jár hozzá - nekem elég ennyi kalória!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kenyérpástétom szalonnával, gombával
Harmathy Ildikó 313 recept

Apósom újítása volt, hogy a klasszikusan dagadó vagy csirke töltéséhez használatos töltelékből önálló pástétomot kreáljunk. Nekem tetszett az ötlet, mert gyerekkoromban sehogy sem értettem: miért kell a remek töltelékhez húst is enni? Ma már értem, gyakran készítek töltött húst is, ennek ellenére az egész család divatba vette ezt a pástétomot. Ha van egy kis maradék gomba (szalonna mindig), de nincs éppen hús, vagy nem akarunk annyi húst….

Hozzávalók

A kenyérpástétomhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek