r
Nosalty Logó

Kenyeres pörkölt

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Kenyeres pörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1204 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 302 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2795.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1054 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    819 micro
Összesen 1204 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a pörköltet - szokás szerint - olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott hagymát,majd összekeverjük a pirospaprikával, azonnal rátesszük a kockára vágott húst, fűszerezzük ízlés szerint, és felengedjük bőven vízzel.
  2. Két szelet kenyér héját levágjuk, a szeleteket félbevágjuk, és vastagon megkenjük mustárral.
  3. Amikor a hús félig megpuhult -de kb. annyi víz maradt még rajra, hogy ellepje -, akkor a kenyereket a mustáros felükkel lefelé ráborítjuk a pörköltre, és lefedve tovább főzzük.
  4. Amikor elkészült, jól összekeverjük, és a választott körettel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11369
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 15.

Ajánló

Köretnek nokedlit, tarhonyát, rizst vagy krumplit adhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem mindig sikerült a pörköltet rövid lével elkészíteni, mindig féltem, hogy odaég. Ezt a receptet Belgiumban tanultam, pont azért, hogy nehogy odaégjen, bő lével főzték, és a végén a mustáros kenyér "pofával lefelé" ráborítva, felszívja a felesleges lét, és teljesen szétfőve egy finom sűrű szaftot képez. A mustártól kicsit pikáns lesz az íze, a  vadas szószra emlékeztet. Különben teljesen olyan, mint "A pörkölt", tehát a nokedlitól kezdve bármilyen körettel tálalhatjuk, bármilyen savanyúsággal - ízlés szerint. Azért kell 4 fél szelet kenyér, mert egy átlagos lábasba pont ennyi fedi be a pörköltet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek