r
Nosalty Logó

Kemencében sült bárány

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kemencében sült bárány
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3491 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 41896 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 215 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.3 g

Zsír

  • Összesen
    276.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4016.5 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1000.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    941 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3869 micro
  • β-karotin
    9267 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 3491 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2163.6 g

Zsír

  • Összesen
    3319.4 g
  • Telített zsírsav
    1393 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1408 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    293 g
  • Koleszterin
    9540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48197.8 g
  • Cink
    425 mg
  • Szelén
    2646 mg
  • Kálcium
    3246 mg
  • Vas
    222 mg
  • Magnézium
    3644 mg
  • Foszfor
    22499 mg
  • Nátrium
    15485 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    149 mg

VÍZ

  • Összesen
    12005.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11288 micro
  • B6 vitamin:
    23 mg
  • B12 Vitamin:
    295 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    375 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    804 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3285 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    46424 micro
  • β-karotin
    111199 micro
  • β-crypt
    275 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    4497 micro
Összesen 41896 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 215 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 40 x100 cm-es tepsiben elrendezzük a húst.
  2. Egyenként besózzuk és borsozzuk a húsdarabokat.
  3. Kézzel körbekenjük mindegyiket mustárral.
  4. A sárgarépát és a fehérrépát 10 cm-es darabokra vágjuk, a hagymát és az almát négy felé, majd egyenletesen elosztjuk a húson.
  5. A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk és rászórjuk.
  6. A rozmaringot szétrakjuk rajta.
  7. A lecsót elosztjuk a húson.
  8. Meglocsoljuk a vörösborral.
  9. Végül a felszeletelt szalonnával befedjük az egészet.
  10. Rátesszük a tepsi fedelét és 3 órára betesszük a kemencébe. A második óra után levesszük a fedelet és még 1 órát sütjük így.
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 44
  • 7 napos nézettség: 128
  • Össznézettség: 39472
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt természetesen kisebb mennyiségben is el lehet készíteni gázsütőben. Persze akinek van igazi kemencéje, az inkább abban süsse. Ezt a receptet egy szakács kollégámtól kaptam, aki az elkészítésben is segített. Nyugodtan meg lehet próbálni kezdőknek is, mert nagyon egyszerű és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek