r
Nosalty Logó

Kelt túrós pogácsa Fahéj konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Kelt túrós pogácsa Fahéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 775 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4645 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 346 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373.5 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 775 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    242.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8241.3 g
  • Cink
    788 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    609 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1464 mg
  • Nátrium
    4450 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2046 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1535 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 4645 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.6 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 346 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fél dl langyos, cukros tejben feloldjuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A liszbe keverjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a túrót, a megkelt élesztőt, és kb. 2 ek tejföllel alaposan összegyúrjuk, hogy ne túl kemény, homogén tésztát kapjunk. Fél órát pihentetjük.
  3. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét éles késsel keresztbe-hosszába bevagdossuk, majd kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Két tenyerünk közt kicsit megsodrikáljuk a pogácsákat, hogy formásabbak legyenek, és tepsire rendezzük őket. Pihentetjük fél órát, közben bemelegítjük a sütőt.
  4. A pogácsák tetejét felvert tojással megkenjük, és forró sütőben világos pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 338
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 56236
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Ajánló

Ebből az adagból 2 nagy tepsi pogács lesz. Ha fóliával lefedjük, másnapra is jó puha marad. Ha egyáltalán marad...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor először sütöttem ezt a pogácsát, jól sikerült. Ezen felbuzdulva, legközelebb már nem otthonra sütöttem, hanem egy tanfolyamra vittem a kolléganőknek, ugyanis be voltunk osztva, melyik alkalommal ki kedveskedik a többieknek. Én voltam a soros, hát ezzel a finom pogácsával akartam meglepni őket. Csak épp azt nem vettem figyelembe, hogy közben elköltöztünk, és az "új" konyhámban igen vacak tűzhellyel kellett beérjem (de csak egy darabig, szerencsére). Egy szó, mint száz, a pogácsák túlsültek, kiszáradtak, éppen ehetőek voltak ugyan, de egyáltalán nem az a "nem lehet abbahagyni" jellegűek lettek. Egy darabig rá se tudtam nézni a receptre, de csak nem hagyott a dolog. Az új tűzhelyemmel újra nekiveselkedtem, és újra elkészültek azok a pihe-puha pogik, amire régről emlékeztem. Tanulság: gyorsan kell sütni és nem sötétre. Ja, és nem árt óvatosnak lenni az ismeretlen sütőkkel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek