r
Nosalty Logó

Kelt sajtos pogi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
rekusi
Kelt sajtos pogi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 846 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6764 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 345 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 846 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.3 g

Zsír

  • Összesen
    313.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10062.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    1573 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    2261 mg
  • Nátrium
    5447 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2711 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 6764 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet langyosítjuk, elkeverjük benne a 2 kk cukrot, az élesztőt belemorzsoljuk - félretesszük.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, a kefirt, a tejfölt, a zsírt és a 2 egész tojást, továbbá egy bő maréknyi reszelt sajtot dobunk bele. Ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt. A tésztát alaposan összedolgozzuk. (Szigorúan csak kézi erővel!)
  3. Rugalmas, selymes tésztát kapunk. Ha a tésztánk szépen összeállt, 1-1,5 órán át meleg helyen kelesztjük.
  4. Amikor a tésztánk szépen megkelt kiöntjük a tálból, átgyúrjuk, bő ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, utána szaggatjuk. A pogikat megformázzuk, tetejüket megkenjük a tojás és a tej keverékével, utána sajtot, szezámmagot, vagy sima kristálycukrot szórunk rá.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 39977
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt sajtos pogi
rekusi 1 recept

Amiót az eszemet tudom, nagyim kizárólag ezt a pogit készíti a bableves kísérőjeként! Gyermekként a sütő mellett ülve türelmetlenül vártam, hogy elkészüljön az első adag - sokszor helyet sem hagyva a bablevesnek!  Akkor a cukorral megszórt változat volt a kevencem. Mióta felnőttem és saját családom van, elkértem nagyikám receptjét és immáron nekik sütöm, mindig nagy sikerrel!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek