Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt pizzatészta recept

hozzászólások (14)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Mangán
Foszfor
Cink

TOP Vitaminok

Folát B3 E K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
9.5 g

zsír

Összesen:
6.3 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
17 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
22 mg
Foszfor:
112 mg
Kálium:
124 mg
Nátrium:
6 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
30 µg

szénhidrát

Összesen:
68.7 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
63.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
62 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
3 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
57.3 g

zsír

Összesen:
37.8 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
23 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.7 g
Kalcium:
95 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
132 mg
Foszfor:
673 mg
Kálium:
747 mg
Nátrium:
33 mg
Cink:
7 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
182 µg

szénhidrát

Összesen:
412.4 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
17 g

víz

Összesen:
383.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
10 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
374 µg
E vitamin:
5 mg
K vitamin:
21 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.4 g

zsír

Összesen:
4.2 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
11 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
14 mg
Foszfor:
75 mg
Kálium:
84 mg
Nátrium:
3 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
20 µg

szénhidrát

Összesen:
46.1 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
42.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
42 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
2 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alka003
alka003 / alka003 Fri, 2019-10-11 18:21

Megcsináltam, a tapasztalatok (építő jelleggel)
- sok a folyadék, nagyon lágy volt a tészta, több liszt kellett -> vatag lett
Egy gáztepsihez kb 40 deka liszt bőven elég. (1,6dl folyadék + 30 deka liszt, majd még egy kis pótlás. Itt nem mennék bele,hogy melyik liszt mennyi folyadékot vesz fel,mert arról könyvek íródtak már. --> pontosítani a recepteket jó lenne...
A széle kemény lett sütés után kb 15 perccel (itt nem volt feltét) --> teljesen be kell borítani feltéttel
A feltét egyben lecsúszott a tésztáról :D
Másik receptben fele-fele sima és réteslisztet írnak. Az állaga annak hasonlít a pizzsatésztához. Ez inkább "kalácsosan" puha, már ahol volt rajta feltét.

Legközelebb calzone irányba megyek el...

L. Hedvig
L. Hedvig Sun, 2019-11-17 14:39

Max egyetértésem. Ha valakinek van kenyérsütőgépe, akkor egy szimpla pizzatésztát így lehet előállítani a gép "pizza" fokozatán:
250 g /bármilyen/ liszt, fél tasak instant élesztő, pici cukor, só, fűszerek ízlés szerint, 2 dl víz. Kb. 30 perc alatt kész a tészta és mehet a sütőbe a feltétekkel együtt.
Figyelmetekbe ajánlanám még a 'serpenyős pizzát' - isteni.

Anzsalej
Anzsalej Mon, 2016-07-11 14:52

Kedves Ízhuszár,
azt szeretném megkérdezni, hogy ha én egy 1 gáztepsiben szeretném sütni ( nem "kerekíteném"), akkor ez az adag rendben lesz e így vagy esetleg kevesebb tésztát készítsek? Válaszodat köszönöm!

iby meszarosova
iby meszarosova Wed, 2015-03-04 20:53

én is úgy tudom, ahogyan a szakácsféle írta.
szeretném megkérdezni, a só kimaradt?

szakácsféle
szakácsféle Sat, 2014-11-22 01:16

Hello csak annyit a kovász ettől messze van.
A pizzatésztába pedig szerintem azért igenis kell olaj nem 2csepp,és persze keleszteni is legalább egy nap .Nem az itt-ott található 10 perces pihentetések.Attól függetlenül,hogy a tv ben egy két profi szakács mit kotyvaszt ,meg 1-2 olasz mester hogy tudja (szereti) meg ott csak a friss jó.
De ez a tied itt még mindig jobb volt mint amiket itt eddig olvastam.

375
finomliszt 500 g
élesztő 3 dkg
víz 3 dl
cukor 0.5 teáskanál
finomliszt 2 evőkanál
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint