r
Nosalty Logó

Keles köles

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kicsivik
Keles köles
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1099 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6778 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 275 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4416.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    2448 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1489.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    472 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    561 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    831 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5613 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 1099 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1105 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy lábasban az olajon megdinszteljük a hagymát. Ha csipet sóval megszórjuk és lefedjük, hamarabb kiereszti a levét, és nem kozmál oda.
  2. A kelkáposztát leveleire szedjük, torzsáját eltávolítjuk. Éles késsel, az ujjainkra vigyázva, kivágjuk a vastagabb, keményebb ereket, majd laskára aprítjuk.
  3. A káposztát az összezúzott fokhagymával együtt rátesszük a hagymára, és időnként átforgatva addig pirítjuk-pároljuk, amíg a felére össze nem esik.
  4. Felöntjük az alaplével, ízesítjük sóval, borssal, köménnyel. Fedő alatt félpuhára főzzük.
  5. Hozzáadjuk a kölest, a paradicsomlevet, kávéskanálnyi szárított bazsalikomot. 3 dl vizet itt még felvesz, hogy a köles tudjon megpuhulni.
  6. Gyakori keverés mellett a kölessel 25-30 perc alatt készre főzzük, végül belemorzsoljuk a fetát és jól elkeverjük benne, (de ez a mozdulat el is hagyható, ha túl bizarrnak hangozna).
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9212
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 05.

Ajánló

Puha fehér kenyérrel tunkolva... Húsimádóknak köretként is el tudom képzelni, például natúr szelet mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Kívántam a kelkáposztát, de dunsztom nem volt, hogyan készítsem el. Még akkor sem, amikor a káposztát már  a hagymán fonnyasztottam. Arra gondoltam, ebből rakott kel lesz. Alulra és felülre megy egy-egy réteg fetás kel, közé pedig a köles paradicsomraguval. De aztán felrémlett előttem a sok mosatlan, ugye egy plusz edény a kölesnek, egy jénai a rakottnak és egyébként sem volt ingerenciám az eleve trópusi éghajlatú konyhában hamarabb félpuhára főni, mint a káposzta. Hogy a sütő bekapcsolását elkerüljem, a következő ötletem támadt: egyetlen fazékba szépen belerakok mindent! Így is lett. És milyen jól tettem. Persze sejtettem, hogy a végeredmény közel sem lesz olyan guszta, mint egy réteges rakottas. Azonban annyira finomra sikeredett, hogy mindenképpen szerettem volna megosztani az ötletet Veletek. Előkaptam hát a fotóapparátot, és akkor kerültem igen nagy bajba. A fazékban remegő, pihegő massza mindennek nevezhető volt, csak fotogénnek nem. Ráadásul csak 5 percem volt a kattogtatásra, így hát ennyi telt tőlem. Nem lehet mindenből várat építeni. ;-D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek