r
Nosalty Logó

Kéksajtos fondü

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
k3csk3
Kéksajtos fondü
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3024 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2234.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 606 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.7 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11171.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    3479 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    2478 mg
  • Nátrium
    4614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    400 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1120 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 3024 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a bagettet, és előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
  2. Az ementáli (vagy Gruyère) és a gouda sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a kéksajtot pedig kis kockákra aprítjuk. Egy mélyebb teflonbevonatú serpenyőben elkezdjük összeolvasztani a sajtokat.
  3. A fokhagymagerezddel kikenjük a fondütálat, majd a maradékot fokhagymanyomón át a serpenyő tartalmához adjuk. Folyamatos keverés mellett beleszórjuk a lisztet, a késhegynyi sütőport, majd hozzáöntjük a likőrt és fehérbort is - vigyázva arra, hogy ne legyen túl folyékony a massza.
  4. A felkockázott bagettet serpenyőbe tesszük, és 5 perc alatt aranybarnára sütjük (ügyelve arra, hogy ne égjen oda). A masszát továbbra is rendszeresen keverjük, és hozzáadjuk a borsot és szerecsendiót. Ha túl sűrű lenne, fehérborral tovább hígítjuk.
  5. Ha megfelelően elkeveredett, és a halmazállapot is a meleg pudingéhoz hasonló, meggyújtjuk a fondüstálhoz tartozó mécsest/égőt, és a masszát beletöltjük, és a bagettel együtt tálaljuk. A diófélék, olívabogyó és a maradék fehérbor jól kiegészíti a fondüt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1024
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept hasonlít az autentikus svájci fondühöz, kiegészítve a francia kéksajt ízvilágával. Először Franciaországban készítettem el így a fondüt, de mivel a szükséges a sajtok közül valamelyik Magyarországon is mindig elérhető, azóta is többször megcsináltam, mivel igazi közösségi fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek