r
Nosalty Logó

Kefíres párolt zöldség

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kefíres párolt zöldség
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 889 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    1781 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1124 micro
Összesen 222 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2776 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1072 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1392.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    541 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    368 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    7122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4497 micro
Összesen 889 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 39 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A friss zöldségeket megtisztítjuk, és földaraboljuk.
  2. Egy jénai tálat megkenünk margarinnal, beleöntjük a megmosott és földarabolt friss és fagyasztott zöldségeket.
  3. Megszórjuk mediterrán ételízesítővel. Leöntjük a kefirrel.
  4. A tálat letakarjuk alufóliával, és puhára pároljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6754
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Épp a keményítő nap következett a 90 napos diétámban. Fogalmam sem volt mit egyek, a fagyóban volt brokkoli és karfiol, a kamrában pedig sárgarépa, krumpli és karalábé. A hűtőben egy nagy pohár kefir. Ez lett belőle. Nekem nagyon ízlett és 1,5 éves kisfiamnak is. Azóta nálunk ez a recept rendszeresen készül, hol több, hol kevesebb zöldségből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek