r
Nosalty Logó

Kefíres lángos 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Elekné Nagy Éva
Kefíres lángos 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 1730 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 6922 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 395 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    132.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2205.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1730 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.3 g

Zsír

  • Összesen
    531.5 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    227 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8821.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    2028 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1832 mg
  • Nátrium
    4482 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    969 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    961 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 6922 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 395 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk.
  2. Az élesztőt a cukorral megfuttatjuk a langyos tejben.
  3. A liszthez hozzáadjuk a sót, a tojást és a kefírt, majd jó lágy tésztává dolgozzuk. Gyúrjuk kb. 10 percet intenzíven, amíg a tészta egybe nem áll.
  4. Kelesztjük fél órát, majd átgyúrjuk megint.
  5. Kelesztem ismét fél órát. Kis gombócokat formálunk, és tovább kelesztjük kb. még fél órát.
  6. Olajat forrósítunk. Vizes kézzel formázzuk a lángosokat, és kisütjük őket.
  7. Sózzuk, teszünk rá fokhagymát, tejfölt és sajtot.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 240
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 78369
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 12.

Ajánló

Ragulevesek, gulyásleves után vagy uzsonnára is isteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Elekné Nagy Éva 4 recept

A nagymamám is isteni lángost készített, és nekem is illik lángost sütni a családnak!

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek