r
Nosalty Logó

Kecskesajtos hagymatorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lévusz
Kecskesajtos hagymatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 224 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    210.2 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4313.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1243 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    1384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 2861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Készítsük elő a hagymát. Pucolásés mosás után vágjuk félbe,majd jófél centi vastag szeletekre a hagymákat. Nem kell apróra vágni! Tegyük félre.
  2. Készítsük el a tésztát.Öntsük a lisztet egy tálba, adjunk hozzá egy jó csipetnyi sót.A hideg(!)vajat kockázzuk fel dobókocka méretűre, és adjuk a liszthez.Az ujjainkkal dolgozzuk el a vajat a liszttel annyira, hogy ne maradjanak túl nagy vajdarabok. Ha ez megvan, apránként a fél deci vagy egy picit több hideg vizet adunk hozzá. Mindig csak keveset, és gyúrjuk bele a tésztába. Amint a tészta összeáll, hagyjuk abba a gyúrást, mert nem jó, ha a kéztől nagyonfelmelegszik. Csomagoljuk a tésztagömböt celofánba, és egyelőre tegyük a hűtőbe.
  3. Serpenyőben olvasszunk felkevés vajat.Tegyük bele a hagymát, bátran sózzuk, borsozzuk meg, ésöntsünk alá egy kis vizet (kb. 1 decit) és az olívaolajat. Néhány loccsintás balzsamecetet is tehetünk hozzá, finomabb lesz. Néha megkeverve pároljuk a hagymátfedő alatt alacsony lángonjó 25-30 percig, hogy teljesen megfőjjön. Ha megfőtt, de sok alatta a folyadék, a fedőt levéve forraljuk el a nagyját (egy kevés maradni fog, az nem gond). Ha kész, vegyük le a gázról, hogy pár percet hűljön.
  4. Amíg a hagyma párolódik, úgy félidőbenvegyük ki a tésztát a hűtőből, és belisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki kb. 35 cm átmérőjűre, vékonyra. Egy 24 cm-es kerek kb.6 cm magassütőedényt (nekem üveg van, a széle belülbordás)béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük bele a tésztát, hogy a szélei lelógjanak.
  5. Miután a hagyma kész és kicsit hűlt, keverjük hozzá a serpenyőben a két tojást. A keveréket öntsük a sütőtálban szétterített tésztára, és egyengessük el egy késsel vagy falapáttal.
  6. A sütőt melegítsük fel 180 fokra.
  7. Amíg a sütő melegszik, akockákravágott kecskesajtot vagy fetát nyomogassuk bele a töltelékbe, majd a tészta széleit hajtsuk vissza a torta tetejére. Kenjük be a tészta széleit egy kis olajjal, és szórjuk meg a torta tetejét bőven reszelt parmezánnal, legjobb a friss, elég belőle egy fél tenyérnyi vékony darab.
  8. Tegyük a sütőbe a tortát, kb.30-35 percig kell sütni, amíg a tészta széle szépen megbarnul. Ha kész, a sütőből kivéve felvágás előtt legalább 10 percet pihentessük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1882
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 14.

Ajánló

Egy pohár könnyű vörösborral finom meleg előétel akár 6 főre, de önmagában is remek fogás estére vagy másnap reggelire 4 főnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lévusz 1 recept

Ezt a receptet néhány éve Toszkánában egy főzőtanfolyamon tanultam, azóta ritkán, de többször is elkészítettem, végtelenül egyszerű és ízletes. Ha a tészta elkészítése nehézséget okoz, réteslappal is meg lehet csinálni, mind a 8 lapot, ami egy csomagban van, egymásra rétegezve (a rétegeket tejfölös olajjal megkenve). Amíg nem tudtam tésztát készíteni, én is így csináltam.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek