r
Nosalty Logó

Kecskesajt steak lilakáposztás toszkán lángoskákkal és narancsmártással Eke Angélától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Kecskesajt steak lilakáposztás toszkán lángoskákkal és narancsmártással Eke Angélától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lángoshoz

A lilakáposztás feltéthez

A mártáshoz

A kecskesajthoz

Összesen 1348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lángoshoz

A lilakáposztás feltéthez

A mártáshoz

A kecskesajthoz

Összesen 5391 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lángoshoz

A lilakáposztás feltéthez

A mártáshoz

A kecskesajthoz

Összesen 171 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1889.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1149 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 1348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    166.6 g

Zsír

  • Összesen
    270.8 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7557 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    2163 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2390 mg
  • Nátrium
    2389 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.2 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1280.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2343 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    503 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    575 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1940 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    4595 micro
  • β-crypt
    487 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    2519 micro
Összesen 5391 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

A lángoshoz

A lilakáposztás feltéthez

A mártáshoz

A kecskesajthoz

Elkészítés

A lángoshoz

  1. A tejet megmelegítjük, de csak, hogy épp langyos legyen. Beledobunk egy teáskanál cukrot és az instant élesztőt, majd kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba lisztet szitálunk, és sorban, minden alapanyagot hozzákeverünk, majd gyúrni kezdjük. Akkor vagyunk készen, ha egy ruganyos és ragacsos tésztát kaptunk.
  3. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  4. Kelesztés után a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb 1 cm vastagságúra, és pizzavágóval szabályos háromszögeket, vagy rombuszokat vágunk belőle. Olajat hevítünk egy serpenyőben, és a lángoskákat belehelyezzük. (Kb. 3-4 db-ot egyszerre.) Sülés közben egy kanál segítségével locsolgatjuk azzal az olajjal, amiben sül.

A lilakáposztás feltéthez

  1. A fél fej lila káposztát késes aprítóban felaprítjuk, vagy csak nagyon kicsi darabokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a hagymát. Mikor megpirult, hozzádobjuk a lila káposztát. Hozzáadjuk a sót, cukrot és a köményt. Addig pirítjuk, míg a cukor kicsit rá nem karamellizálódik a káposztára. Ezután hozzáöntjük a bort, és közepes fokozaton puhára főzzük.

A mártáshoz

  1. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét, majd hozzáöntjük az egy deci alaplevet. Kicsit összeforraljuk, ezután jöhet bele egy narancsnak a húsa. Szépen lehártyázva apró darabokra vágva. Mehet bele a rózsabors, és utána két narancsnak a levével öntsük fel.
  2. Az egészet forraljuk kicsit össze, majd apránként tegyük hozzá a maradék vajat. Érdemes kockákra vágni a hideg vajat, és kockánként hozzádobni a mártáshoz. Mikor már egy adag elolvadt, mehet bele a következő, és így tovább.

A kecskesajthoz

  1. A kecskesajtból érdemes olyat venni, ami szeletelve van, tehát kicsit keményebb, és jól bírja a sütést, esetleg éppen grillezéshez készítették. Annyi szeletet, darabot vegyünk, ahány főnek készítjük az ételt. Ez a verzió, most négy fővel számol, így négyszer 100 g kecskesajtra van szükség.
  2. Egy forró bordázott serpenyőt felhevítünk, és belehelyezzük a sajtot. Én korongokat vettem, remekül megsült. Mindkét oldalán pár perc alatt el is készül.
  3. Tálalásnál a lángoskákból 3-4 darabot tegyünk egy tányérra, és halmozzunk rá a lila káposztából. Csorgassunk rá egy kis mártást, majd helyezzük rá a kecskesajtot. A sajtra is csorgassunk a mártásból, majd kanalazzunk pár darab narancsvelőt és rózsaborsot is a tányérra. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2094
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 28.

Ajánló

Ajánlom azoknak, akiknek elege van az unalmas vega kajákból!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eke Agnéla színésznő brutál jó vega receptje, amit még olyanoknak is bátran elkészíthetsz, akik igazi húsevők.

Hozzávalók

A lángoshoz

A lilakáposztás feltéthez

A mártáshoz

A kecskesajthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek