r
Nosalty Logó

Kecskegida pörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dave
Kecskegida pörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2122 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1604.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    1011 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 531 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.6 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6418 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    4043 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    932 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 2122 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    144 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat 1-2 napra a zöldséglevesben pácoljuk.
  2. A hagymát apró kockákra aprítjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és folyamatosan keverjük, hogy oda ne égjen, majd beletesszük a csontos húsokat.
  4. A pácléből folyamatosan pótoljuk az elfőtt levet.
  5. Amikor a hús félig elkészült, akkor adhatjuk hozzá a felkockázott húsokat és esetleges belsőségeket (máj, szív).
  6. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  7. Utána beletesszük a paprikát, paradicsomot és a bort.
  8. Mikor elkészült, melegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 55717
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 09.

Ajánló

A páclét az alábbiak szerint készítsük el: babérlevél, zeller, sárga- és fehérrépa, rozmaring, kakukkfű, tárkony, só, bors, vöröshagyma, fokhagyma, kevés vörösbor. Az egészet felforraljuk, majd miután kihűlt, már használhatjuk is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sikerült beszereznem kecskegida húst, ami nem nagyüzemi tenyésztés volt, hanem igazi tanyasi. Aki be tudja szerezni, feltétlenül tegye meg, mert nagyon finom íze van!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!