r
Nosalty Logó

Kávétorta 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Kávétorta 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 5508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    304 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5755.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1735 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    2083 mg
  • Nátrium
    1489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.7 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    782 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2452 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1972 micro
Összesen 5508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Beletesszük a cukrot, a tojássárgát, csipet sót. Habosra keverjük.
  2. A lisztbe beletesszük a sütőport, a darált kávét. Lazán a masszába forgatjuk.
  3. Utoljára az olvasztott vajat is belecsorgatjuk.
  4. Vajazott, lisztezett formába simítjuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. A krémhez a habfixel keményre verjük a tejszínt.
  6. A forróvízbe feloldjuk az instant kávét.
  7. A tejben elkeverjük a pudingport, a cukrot és a feloldott kávét. Sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a tejszínt lazán a pudingba forgatjuk. Egy kevés tejszínt hagyjunk a díszítéshez.
  8. A kihűlt piskótakarikát három lapba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krémmel. Rátesszük a második lapot. Meglocsoljuk a rummal vagy konyakkal. Megkenjük krémmel. Rátesszük a harmadik lapot. A maradék krémmel körbekenjük, átkenjük a tetejét is,
  9. Egy kevés krémet díszítőzsákba töltünk. A tetejére krémrózsákat nyomunk. Minden második rózsát tejszínből készítjük.
  10. A mandulaforgácsot enyhe tűznél megpirítjuk, egy-egy forgácsot a barna krémrózsákba szúrunk, a fehérbe cukorgyöngyöt teszünk.
  11. A többi mandulaforgácsot a torta oldalára szórjuk. Kakaóporral megszitáljuk a közepét. Elosztjuk rajta a marcipán virágokat. (Én vettem, nem készítettem.)
  12. Egy-két cukorgyöngyöt dobhatunk még rá, és mehet a hűtőbe 1-2 órát pihenni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10317
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 27.

Ajánló

Egy finom, forró tejszínhabos kávét ajánlok mellé, amibe csak úgy  lazán beledobtunk egy gömb jéghideg vaníliafagyit, ami a megfelelő hőmérsékletre fogja hűteni a kávénkat! Egészségetekre!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kávétorta 5.
Olaszné Anci 191 recept

A Blikk-Nők áprilisi száma került a kezembe. Megláttam ezt a kávétortát, és megtetszett. Na ezt elkészítem! - gondoltam magamban a kisfiam 22. szülinapjára. Némi módosítással, a megfelelő időben elkészült a "mű"! Egy igazi kávéaromás finomság. Nyugodtan mondhatom, hogy különleges kávéízzel rendelkezik. Akik a kávé ízét, aromáját kedvelik, no, azoknak a szakácstársaimnak ajánlom!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!