r
Nosalty Logó

Kávés créme brulée

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Kávés créme brulée
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 376 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1079 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1056 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1094 micro
Összesen 1500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt a tejjel és a kardamonnal felfőzzük. Hozzákeverjük a kávét, lefedjük, és kb. 15 percig állni hagyjuk.
  2. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, majd a forró, átszűrt kávés tejszínt apránként hozzákeverjük.
  3. A masszát 4 hőálló edénykében (kb. 150 ml űrtartalom) töltjük.
  4. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák feléig érjen. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50 percig gőzöljük.
  5. Kivesszük, hűlni hagyjuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tálalás előtt megszórjuk a barna cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4189
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kardamon helyett ízesíthetjük egy kis mézeskalács fűszerkeverékkel is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek