r
Nosalty Logó

Kávémousse csokoládéval és sós karamellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávémousse csokoládéval és sós karamellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Fehércsokoládés kávékrém

Csokoládés kávémousse

Sóskaramell-öntet

Összesen 651 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Fehércsokoládés kávékrém

Csokoládés kávémousse

Sóskaramell-öntet

Összesen 1957 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Fehércsokoládés kávékrém

Csokoládés kávémousse

Sóskaramell-öntet

Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 651 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    138.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    827 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    811 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 1957 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Fehércsokoládés kávékrém

Csokoládés kávémousse

Sóskaramell-öntet

Elkészítés

Fehércsokoládés kávékrém

  1. A fehércsokis kávékrémhez a tejet felforraljuk, és beleszórjuk az instant kávéport.
  2. A lapzselatint jéghideg vízbe áztatjuk.
  3. A forró, kávés tejet az aprított fehér csokira öntjük. Homogénre keverjük.
  4. A megpuhult lapzselatint kinyomkodjuk, és elkeverjük a csokis tejben.
  5. Végül hozzáöntjük (felverés nélkül) a hideg tejszínt, és botmixerrel fényesre keverjük. Mehet is a pohárba, majd a hűtőbe.

Csokoládés kávémousse

  1. A csokis kávémousse-hoz a tejet összekeverjük az instant kávéporral és a tojássárgájával, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük (kb. 80 fokig melegítve).
  2. A lapzselatint jeges vízbe áztatjuk, majd amikor megpuhult, kinyomkodjuk, és feloldjuk a kávés folyadékban.
  3. Beleszórjuk a kétféle csokit. Simára keverjük.
  4. A tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan a csokis-kávés masszához forgatjuk.
  5. Ha már valamelyest megdermedt a fehércsokis réteg, ráegyengetjük a kávémousse-t. Újra hűtőbe tesszük, legalább egy órára.

Sóskaramell-öntet

  1. A tejszínt felforrósítjuk, és félretesszük.
  2. A karamellhez a cukrot pici vízzel egy lábasban szétterítjük, és – bolygatás nélkül – megolvasztjuk.
  3. Ha elkezd színt kapni, mozgathatjuk, forgathatjuk az edényt, hogy mindenütt egyformán karamellizálódjon. Amikor már halványbarna (vigyázzunk, hamar égett íze lesz!), hozzáöntjük a forró tejszínt, és egy-két percig – folyamatos keverés mellett – együtt melegítjük.
  4. Ízesítjük a sóval. Ha egyáltalán nem akarunk sós ízt, akkor is tegyünk bele egy kevés sót, mert szépen kiegyensúlyozza a karamell édességét.
  5. A karamellöntetet kínálhatjuk külön tálkában, vagy rácsurgathatjuk a pohárkrém tetejére.
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9813
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 03.

Ajánló

Kávé mellé, kávé helyett...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kávéfüggők, figyelem! Nem ez a pohárkrém fog titeket leszoktatni a szerről, de ki lehet vele váltani a reggeli adagot. :)

Hozzávalók

Fehércsokoládés kávékrém

Csokoládés kávémousse

Sóskaramell-öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!