Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kavart mézes krémes recept

hozzászólások (19)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kalcium
Magnézium

TOP Vitaminok

A D Folát B5

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
19.2 g

zsír

Összesen:
59.6 g
Telített zsírsav:
32 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
13 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
8 g
Koleszterin:
274 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.3 g
Kalcium:
287 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
82 mg
Foszfor:
341 mg
Kálium:
348 mg
Nátrium:
279 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
35 µg

szénhidrát

Összesen:
142.3 g
Élelmi rost :
5 g
Összes cukor:
77 g

víz

Összesen:
72.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
49 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
369 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
2 µg
K vitamin:
5 µg
C vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
153.3 g

zsír

Összesen:
476.5 g
Telített zsírsav:
252 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
114 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
69 g
Koleszterin:
2187 mg

ásványi anyagok

Összesen:
10.8 g
Kalcium:
2302 mg
Vas:
34 mg
Magnézium:
656 mg
Foszfor:
2731 mg
Kálium:
2784 mg
Nátrium:
2242 mg
Cink:
16 mg
Réz:
4 mg
Mangán:
9 mg
Szelén:
278 µg

szénhidrát

Összesen:
1138 g
Élelmi rost :
37 g
Összes cukor:
624 g

víz

Összesen:
579.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
9 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
397 µg
B12 Vitamin:
5 µg
A vitamin (RAE):
2951 µg
E vitamin:
14 mg
D vitamin:
14 µg
K vitamin:
45 µg
C vitamin:
1 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.5 g

zsír

Összesen:
14 g
Telített zsírsav:
8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
65 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
67 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
19 mg
Foszfor:
80 mg
Kálium:
81 mg
Nátrium:
64 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
7 µg

szénhidrát

Összesen:
33.4 g
Élelmi rost :
0 g
Összes cukor:
19 g

víz

Összesen:
17 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
11 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
87 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
0 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

einzweidrei
einzweidrei Fri, 2019-04-19 01:03

Elkészült a mű. Nekem irtó lágy és ragacsos lett a kakaós réteg, úgyhogy fel kellett találnom magam: nem fólia között nyújtani, mert az életben nem jött volna le róla, hanem fel a tepsi hátára a tészta és vizes ujjakkal (folyamatos vízbe nyúlásokkal) elnyújtottam: király lett. A piskótánál nem vágtam, miért pont ásványvíz a víz, és ha az, akkor mentes vagy buborékos, úgyhogy kapott egyszerűen vizet, oszt' jóvan', azzal is működik.

A krémet megkóstoltam, remek. Nem kaptam tejszín ízű pudingport, úgyhogy kénytelen volt oroszkrémmel beérni a lelkem. Majd vagy 2 nap múlva kap csokit a tetejére, aztán felvágom.

Köszönet a receptért.

einzweidrei
einzweidrei Sat, 2019-04-13 21:13

Namármost: a 4 csomag pudingporhoz normál esetben 2 liter tej kell. Itt 1.1 l szerepel, ami addig oké, hogy sűrűbb textúra kell a vajhoz. De: főzés közben mikor kell lehúzni a tűzről? Amikor kicsit kezd sűrűsödni vagy később? Rögvest érdemes csomómentesre keverni még pudingkorában vagy kihűlve is sikerülni fog a csomómentesség? A pudinghoz tartozik a 20 dkg cukor?

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2019-04-14 08:49

A pudingot úgy szoktam készíteni, hogy a tej nagyobb részét felteszem forrni. 3-4 dl-el elkavarom a pudingport, amikor forr a tej 2 merőkanálnyit a forró tejből hozzáöntök a hideg pudingos tejhez, elkavarom és rögtön öntöm a forrásban lévő tejhez és gyorsan kavarom amíg össze áll. 1-2 dl tejjel lehet többet tenni, de nem kell nagyon elhígítani a pudingot. Melegen kell simára kavarni. A 20 dg cukor a pudinghoz, a 20 dkg porcukor a vajhoz jön.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-05-19 19:17

Piroska, ez gyönyörű!!! :) Nagyon ügyes vagy, ilyen szépre vágni tudom, hogy nem könnyű. Mentem is, és sütöm is, amint lesz valami alkalom, mert nagyon tetszik.
Üdv: Fahéj

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2013-05-19 20:01

Köszönöm kedves Fahéj. Remélem tetszeni fog, ha majd elkészíted. Szép vasárnapestét kívánok . Üdv: Piroska

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-05-19 08:39

Csodásak Piroska, és olyan jól tanítod a hozzá-nem-értõt, mint pl. engem.. :) T

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2013-05-19 08:56

Köszönöm Tormikám. Te aztán igazán nem vagy hozzá-nem-értő, aki olyan csodás recepteket raksz fel. Szép vasárnapot. Piroska

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-05-19 11:24

De, de, ez igaz Piroska; édes sütésben totál kezdõ vagyok!!! Nekünk már el is múlt a vasárnap; de jól...párommal süöttünk egy szuper fincsi kenyeret, kinti tûzön! Félbarna-magosat; a lencse-gulyás mellé :)))
Kellemes hetet, minden jóval, Tormi :)

1169
tejszínízű pudingpor 4 tasak
tej 11 dl
vaj 30 dkg
porcukor 20 dkg
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaj 4 dkg
méz 1 ek
cukor 10 dkg
tojás 2 db
szódabikarbóna 1 tk
tojás 6 db
cukor 15 dkg
ásványvíz 150 ml
dió 10 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tortabevonó 20 dkg