r
Nosalty Logó

Katica torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Katica torta 2.
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótatekercshez

A piskótatekercs krémjéhez

A bombához

A katica fejéhez

Összesen 1152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótatekercshez

A piskótatekercs krémjéhez

A bombához

A katica fejéhez

Összesen 9215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótatekercshez

A piskótatekercs krémjéhez

A bombához

A katica fejéhez

Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 1152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.7 g

Zsír

  • Összesen
    441.6 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    2451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7755.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    2201 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2799 mg
  • Nátrium
    2195 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1159.9 g
  • Cukor
    880 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    514 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    1765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3364 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    1728 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2622 micro
Összesen 9215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A piskótatekercs krémjéhez

A bombához

A katica fejéhez

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. A tortát két menetben készítjük el. Először piskótatekercset sütünk.
  2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük kicsi vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül óvatosan a tojásfehérjéből felvert kemény habot. Szilikon sütőlapra kenjük, majd sütjük, még forrón feltekerjük egy konyharuhába.
  3. A pudingot a tejjel felfőzzük, majd ha kihűlt (!) az előre összekevert cukros rámával jól kikeverjük.
  4. Megtöltjük a tekercsünket, kicsit hűtöbe tesszük, hogy szépen lehessen szeletelni.
  5. A következő menet a bomba elkészítése. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, kakaóval és a fahéjjal.
  6. A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, a megáztatott zselatint, majd állandó keverés mellett a tojásos masszához adjuk és gőz fölött besűrítjük. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  7. Kibélelünk folpackkal egy félkör, katica test formájú tálat, majd a kb. 1 cm-esre szelt piskótatekercsekkel körbe rakjuk, jól meglocsoljuk a krémmel melegen (ne ijedjünk meg, elég híg), majd ismét piskóta, addig rétegezzük, amíg lehet.
  8. A tetejét folpackkal letakarjuk, hűtőbe tesszük másnapig.
  9. Másnap a keksztekercs alapanyagait jól összegyúrjuk és fejet formálunk belőle.
  10. A bombát kiöntjük, majd a porcukron kinyújtott piros marcipánnal befedjük. A feketéből pöttyöket, és lábakat formálunk. A fejét is tetszés, és fantázia szerint bevonjuk marcipánnal, majd a testhez rakjuk, és kész a katica bomba!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21578
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 14.

Ajánló

Az eredeti piskótatekercs krém: 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 2 ek rum. De én nem szeretem a nyers tojásos dolgokat, így azon változtattam. Ha valakinek így tetszik, csinálja így. Ha nem jó edényt választottunk, tejszínnel, vagy krémmel ki lehet javítani félkörré a katica testét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az édes kicsi kislányom 1 éves születésnapjára készítettem ezt a tortát, mert az első kis kedvence a katica lett, mindenhol kiszúrta, mindenhol felismerte. Mikor kitaláltam, elkezdtem a neten keresgélni, rengeteg verzió van, de a saját bevált bombajó torta receptemre hagyatkoztam, a díszítésben viszont sokat segített. Előre lerajzoltam, hogy fog kinézni, aztán csak a marcipánnal kellett ügyeskedni, amit életemben először nyújtottam. Nem nehéz, csak tudni kell, hogy porcukron, és nem liszten lehet szépen nyújtani. Aztán gondolkodtam, miből legyen a feje, a keksztekercs jutott elsőre eszembe. A lényeg, hogy a Kiscsillagom felismerte! Csináltam tartalék tortát is, hátha ez nem sikerül. Az első kis szülinapját 4 napig ünnepelte 6 tortával :) Gondoltam, mivel olyan sok ötletet veszek az oldalról, legyen ez az első receptem itt.

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A piskótatekercs krémjéhez

A bombához

A katica fejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek