r
Nosalty Logó

Katedrál leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
K.Orsolya
Katedrál leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 210 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1268 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 49 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1577.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    1328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 210 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9467.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    7967 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    2169.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2165 micro
  • β-crypt
    468 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4767 micro
Összesen 1268 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 49 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd a felkockázott csirkehúst fehéredésig pirítjuk rajta.
  2. A vízből 1 liternyiben feloldjuk a 4 leveskockát. Ezzel felöntjük a húst. Beletesszük a lereszelt cukkinit és apróra vágott paprikát.
  3. Negyed liter meleg vízben feloldjuk a sajtkrémet (beleturmixoljuk). Ezt is hozzátesszük a fővő leveshez a főzőtejszínnel együtt. Fűszerezzük.
  4. Kb. 20 percnyi főzés után a megmaradt negyed liter (langyos) vízben feloldjuk a keményítőt, és ezt is a leveshez adjuk. Innentől kezdve (későbbi melegítések során is) keverni kell a levest, mert könnyen odakap.
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4142
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Katedrál leves
K.Orsolya 17 recept

Férjem a Katedral skolaban tanár. (Ez egy neves gimnázium, Carl von Linné is ide járt anno). Vagy öt éve kaptuk onnan ennek a isteni finom levesnek a receptjét (ami 100 főre volt méretezve, így első alkalommal számológépet is használnom kellett a főzéshez). A család kedvence lett ez a leves is. Már eddig is szorgosan adtam tovább családon belül a receptet, végre eljött az ideje, hogy itt is közzé tegyem :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek