r
Nosalty Logó

Karfioltorta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Karfioltorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1952 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 194 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    120.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6662.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1914 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    2150 mg
  • Nátrium
    2051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1804 micro
Összesen 1952 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát meghámozzuk, és 4 kerek vékony szeletet vágunk belőle. Ezeket félretesszük dekorációnak, a többit apróra vágjuk.
  2. 5 evőkanál olívaolajat felmelegítünk egy kis serpenyőben. Beleszórjuk a rozmaringot és az apróra vágott hagymát.
  3. Alacsony tűzön, néha megkevergetve pirítjuk a hagymát kb. 10 percig, amíg meg nem puhul teljesen. Ekkor levesszük a tűzről, és félretesszük kihűlni.
  4. A karfiolt megmossuk, és apró (kb. 3 cm-es) rózsákra szedjük, és egy lábasba tesszük.
  5. Megsózzuk, felöntjük vízzel, és 15 perc alatt puhára főzzük a karfiolt. Ha megfőtt, egy szűrőbe öntjük, és hagyjuk lecsepegni és kihűlni.
  6. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  7. A kihűlt olajat és hagymát átöntjük egy keverőtálba.
  8. Hozzáadjuk a tojásokat & tojásfehérjét, bazsalikomot, lisztet, sütőport, kurkumát, parmezánt, 1 teáskanál sót és borsot. Az egészet jól összedolgozzuk.
  9. A tésztába óvatosan belekeverjük a kihűlt karfiolt is.
  10. A sütőformát kikenjük egy kis olajjal vagy más zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral - az olajos formához jobban tapad a sütőpapír. A sütőpapírt is megkenjük olajjal - főleg a sütőforma oldalán.
  11. Összekeverünk egy evőkanál szezámmagot egy teáskanál lenmaggal. Ezt a magkeveréket az olajozott sütőpapírra szórjuk - a sütőforma aljára és oldalára. Ha az oldalához az olajozás ellenére sem tapadnak oda a magok, engedd el, enélkül is szuper lesz.:-)
  12. A karfiolos tésztát beleöntjük a tortaformába (illetve pár kanállal teszünk egy külön muffin formába). A tetején elhelyezzük az 1. pontban félretett hagymakarikákat.
  13. Kb. 50 percig sütjük 200 fokon (a muffin 25-30 perc után kivehető). A közepébe szúrt késsel vagy hurkapálcikával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe is.
  14. A sütőből kivéve 15-20 percig hagyjuk kihűlni. Picit felmelegítve a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4921
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rendhagyó szülinapi tortának készült, de irodai ebédre vagy otthoni vacsira is tökéletes egy könnyű salátával.  Mivel a tészta nagyrészt tojásból, karfiolból és sajtból áll, alacsony a szénhidráttartalma.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?