r
Nosalty Logó

Karfiolos-sajtos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Karfiolos-sajtos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    206.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3387.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    923 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    1497 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    619 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    537 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1859 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5234 micro
Összesen 2820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő.
  2. Keverjük össze a tejszínt, a sajtot, az újhagymát, a karfiolt és a borsót.
  3. Kenjük ki a jénai tálat olajjal vagy margarinnal, és öntsük bele a karfiolos keveréket.
  4. A leveles tésztát sodorjuk szét, és fedjük le vele a karfiolt. A tészta szélét nyomjuk le erősen és kenjük le a tojással.
  5. Süssük meg, amíg ropogós és aranyszínű nem lesz.
  6. Ha szeretnénk, megszórhatjuk reszelt sajtal a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6916
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 19.

Ajánló

Lehet belekeverni még szalonnát vagy szalámifélét is, ha valaki a húsosabb verziót szereti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy angol weboldalon olvastam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek