r
Nosalty Logó

Karfiolos burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Karfiolos burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 453 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 906 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 453 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2418.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 906 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 25-30 percig főzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, szeletekre vágjuk.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben kb. 10 percig főzzük, leszűrjük.
  3. Egy tűzálló edényt kevés vajjal kikenünk, az aljára elrendezzük a burgonyaszeleteket, majd rá a karfiolrózsákat.
  4. A vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük. A mártást sóval, borssal, szerecsendióval és cayenne borssal ízesítjük, majd a karfiolra öntjük.
  5. A sajtot lereszeljük, és a karfiolra szórjuk. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 12325
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nem akarjuk teljesen húsmentesen, kevés olajban pirítsunk meg kb. 125 g darált húst és egy kis fej vöröshagymát. Ízesítsük tetszés szerint, és osszuk el a burgonyarétegen, rá a karfiol, mártás és sajt, és mehet a sütőbe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek