r
Nosalty Logó

Karfiolleves grízgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Karfiolleves grízgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Grízgaluska

Leves

Összesen 287 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Grízgaluska

Leves

Összesen 1150 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Grízgaluska

Leves

Összesen 42 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1616.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    4265 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 287 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6464.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    5159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1926 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    834 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    17058 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3214 micro
Összesen 1150 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 42 Kcal

Hozzávalók

Grízgaluska

Leves

Elkészítés

Grízgaluska

  1. Egy tányérba beleütünk egy tojást, megsózzuk, és villával jól összekeverjük.
  2. 5 csapott evőkanálnyi grízt szórunk bele, és egy késhegynyi szódabikarbónát vagy sütőport. Jól összekeverjük, és fél órát állni hagyjuk.

Leves

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk.
  2. A sárgarépát és fehérrépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk.
  3. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, forró olajban megdinszteljük, rászórjuk a karfiolt és a répákat, további 5 percig dinszteljük, majd felöntjük a zöldség alaplével, és főzni kezdjük. Annyi vizet adhatunk még hozzá, amennyi levest főzni szeretnénk.
  4. Amikor forr, akkor kiskanál élével a levesbe szaggatjuk a grízgaluskát, és kb. 20 percig fedő alatt főzzük. Jól megdagadnak, megnőnek főzés közben. (Amikor megkeverjük, és már nem "kopog", hanem nagyon puhán ér a kanálhoz, akkor egyet kettévágunk, és ha a közepén is puha, akkor jó.) Ez idő alatt a zöldségek is megpuhulnak. A levest ízesítjük sóval, borssal.
  5. A lisztet simára kavarjuk a tejszínnel és a tejföllel, felöntjük kevés forró levessel, majd az egészhez adjuk, és további 5 percig főzzük.
  6. A végén apróra vágott, friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 22301
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 05.

Ajánló

A grízgaluskát főzhetjük más zöldséglevesbe és húslevesbe is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karfiolleves grízgaluskával
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Finom tavaszi leves, egyszerű és nagyszerű!

Hozzávalók

Grízgaluska

Leves

Címlapról ajánljuk

További cikkek