r
Nosalty Logó

Karfiolleves frankfurti módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kiseszti
Karfiolleves frankfurti módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1106 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    3226 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 279 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2996.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    1502 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    2364.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    4975 micro
  • β-karotin
    12904 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1165 micro
Összesen 1106 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 36 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és forró sós vízben 5 percig előfőzzük. Majd hideg vízben leöblítjük, és benne is hagyjuk. Ez nem kötelező lépés, de mérsékeli a karfiol puffasztó hatását.
  2. A megtisztított vöröshagymát apróra felkockázzuk, a sárgarépát szeleteljük, a burgonyát nagyobb kockákra vágjuk, a fokhagymagerezdet tisztítjuk, egészben hagyjuk.
  3. 1 kanálnyi libazsíron a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a zöldségeket a karfiol kivételével, felöntjük 1,5-2 liter vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, és főzni kezdjük. Ha már puhulnak, akkor tesszük hozzá az előfőzött karfiolt és a karikákra vágott virslit.
  4. Külön kis edényben 1 kanálnyi libazsíron 2 ek liszttel, 1 ek pirospaprikával hígabb rántást készítünk, amivel besűrítjük a levest. Átforraljuk a levest, a legvégén teszünk hozzá 2-3 ek tejfölt a leves levével hígítva, utána már el is zárjuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 240
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 17989
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiseszti 22 recept

Ez egy fúziós leves. Úgy teremtődik meg, hogy frankfurti levest kívánsz, szinte minden van otthon - elmész kelkáposztáért a boltba, ott nincsen kelkáposzta, viszont akciós a karfiol és gyönyörű...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek