r
Nosalty Logó

Karamellás-tejszínhabos fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Karamellás-tejszínhabos fánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 707 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5662 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 225 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 707 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.4 g

Zsír

  • Összesen
    305.8 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5728.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    2420 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1585 mg
  • Nátrium
    1381 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.9 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    1034 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2395 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 5662 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Krém
  2. A kristálycukrot csendes lángon karamellizáljuk, óvatosan hozzáöntünk 4 dl tejet, és hagyjuk, hogy a tejben feloldódjon a karamell.
  3. Ezalatt a tejport és a pudingport a maradék 4 dl tejjel simára kavarjuk, amikor a karamell teljesen feloldódott a tejben, hozzáöntjük a pudingos tejet. Csendes lángon addig kavarjuk, amíg besűrűsödik.
  4. Levesszük a lángról, hozzáadjuk a vajat, kavarjuk, amíg teljesen felolvad. Ekkor kihűtjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
  5. Felverjük a tejszínhabot, azt is hidegre tesszük.
  6. Tészta
  7. Égetett tésztát készítünk. A vizet felforraljuk, beletesszük a vajat és a sót, amikor a vaj elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és addig kavarjuk, amíg elválik az edény falától. Ha langyosra hűlt, egyenként belekavarjuk a tojásokat. Az utolsó tojást felverjük, és fokozatosan adjuk hozzá, és csak annyit, hogy ne folyjon szét a massza (ez függ a tojás méretétől és a liszt minőségétől).
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe diónál kicsit nagyobb halmokat rakunk. Előmelegített sütőben megsütjük, az ajtót nem nyitogatjuk.
  9. Amikor a tészta kihűlt, éles késsel levágjuk a tetejét, A hideg krémből csillagcsöves habzsákkal tetszőleges mennyiséget nyomunk az alsó részbe, erre nyomjuk a tejszínhabot, és lefedjük a kalappal. Díszíthetjük karamell darabkákkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 276
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 23829
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás-tejszínhabos fánk
Csiki Piroska 230 recept

Ajánlatos előző este elkészíteni a karamellkrémet, így biztosan jó lesz az állaga. A karamell pöttyöket, díszeket a tejjel való hígítás előtt vettem ki a felolvasztott cukorból, és olajjal megkent üveg felületre csurgattam.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek