r
Nosalty Logó

Karamellás kalácsfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Karamellás kalácsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A tetejére

Összesen 506 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A tetejére

Összesen 2023 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A tetejére

Összesen 167 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.9 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 506 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4347.4 g
  • Cink
    525 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    411 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.6 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1298 micro
Összesen 2023 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A kalácshoz

A tetejére

Elkészítés

A kalácshoz

  1. A 3 ek cukorból karamellt készítünk. A folyékony karamellt egy tűzálló tál oldalára és az aljára csurgatjuk. Az edényben maradt, megkeményedett karamellt feloldjuk a tejmennyiség felével, lehűtjük, hozzáadjuk a tojásokat, a maradék 3 ek cukrot, majd a többi tejet és felverjük, mint a rántottának. A massza felét beleöntjük a tűzálló tálba, belerakjuk a kalácsszeleteket, és ráöntjük a többi folyadékot.
  2. A tetejére valókat összekavarjuk, és szépen eloszlatjuk a tetején. Ez a művelet el is maradhat.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3926
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás kalácsfelfújt
Csiki Piroska 230 recept

Az alsó fotó a túrókrémmel, csokoládéforgáccsal, a felső ugyanaz kiborítva, a ráolvadt karamellel. A kalács annyira átitatódik, hogy olyan, mintha karamellás tojáskrémet ennénk. Kalács helyett babapiskótával is elkészíthetjük. Szórtam bele egy kevés aszalt vörösáfonyát.

Hozzávalók

A kalácshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?