r
Nosalty Logó

Karamellás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Karamellás csiga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához (8-10 db)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 549 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához (8-10 db)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2194 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához (8-10 db)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 319 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 549 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.4 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    705 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 2194 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 319 Kcal

Hozzávalók

A tésztához (8-10 db)

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához (8-10 db)

  1. A lisztet egy nagy tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, amibe teszünk 1 kk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és kb. 1 dl langyos tejet. Megvárjuk, míg felhabosodik.
  2. Ekkor hozzáadjuk a maradék cukrot, tejet, a tojássárgáját, és lágy tésztává gyúrjuk.
  3. Ha már a tészta összeállt, hozzáöntjük az olvasztott vajat, és ezt is beledolgozzuk.
  4. Langyos helyen letakarva a duplájára kelesztjük.
  5. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk.
  6. Elkészítjük a tölteléket: a vajat felolvasztjuk egy teflon serpenyőben, majd hozzáadjuk a sűrített tejet, és közepes lángon így forraljuk, amíg a karamell sűrű és világosbarna lesz.
  7. Az így kapott karamellt még melegen rásimítjuk a kinyújtott tészta egyik felére (gyorsan kell vele dolgozni, mert ahogy hűl, gyorsan dermed, és így lehetetlen lesz elkenni a puha tésztán)
  8. Ezután ráhajtjuk a tészta másik felét, kicsit átsodorjuk, és egy éles késsel kb. 2 cm-es csíkokat vágunk belőle. A csíkokat ezután egyesével két végén megfogva elkezdjük csavargatni.
  9. Sütőpapírral bélelt sütőlapon az így kapott csavart rudacskákat csiga formában feltekerjük.
  10. 15 percig pihentetjük, majd megkenjük őket kevés vízzel hígított tojássárgájával, és megszórjuk jégcukorral.
  11. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép barnára sülnek.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4698
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 21.

Ajánló

Meleg habos kakaóval vagy karamellás tejjel remek uzsonna vagy tízórai.:) További képek az elkészítéshez a blogomon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi lenne jobb egy ilyen hideg, havas téli napon, mint egy langyos pihe-puha kelt tészta valamilyen finom töltelékkel? Főleg ha a töltelék lágy karamell…:)

Hozzávalók

A tésztához (8-10 db)

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek