r
Nosalty Logó

Karamellás-almás sajttortaszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Karamellás-almás sajttortaszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

alap

krém

tetejére

Összesen 289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

alap

krém

tetejére

Összesen 3444 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

alap

krém

tetejére

Összesen 212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    192.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    723 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2036.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    1243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 3444 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

alap

krém

tetejére

Elkészítés

alap

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. Az alaphoz egy közepes edényben összekeverjük az olvasztott vajat, fahéjat, cukrot és a kekszmorzsát. Az előkészített formába öntjük, és egyenletesen belenyomkodjuk. 10 percig sütjük.
  3. A krémsajtos töltelékhez egy másik edényben összekeverjük a krémsajtot a cukorral, tojással és a csipet sóval. Magas sebességen keverjük kb. 5 percig, hogy sima krémet kapjunk.
  4. Ismét egy másik edényben az almaszeletekhez hozzáforgatjuk a fahéjat és a cukrot, hogy mindenhol jól befedje. Majd az almákat óvatosan hozzákeverjük a krémsajtos krémhez, a formába öntjük, és spatulával elegyengetjük a tetejét.
  5. Középmagasságon kb. egy órát sütjük, majd hagyjuk tejesen kihűlni szeletelés előtt. Tálaláskor a szeletekre egy kevés karamellöntetet csurgatunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15865
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 21.

Receptkategóriák

Almás is, fahéjas is, sajttorta is, karamellás is. Többet nem is kell mondanom, ahogy apukámnak sem kellett több leírást adom a süteményről. Rögtön elfogadta a javaslatot és nem csalódtunk a végeredményben sem.  A tetejéhez a karamell öntetről külön, megtekinthető receptem van.

Hozzávalók

alap

krém

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek